2017. augusztus 17. | tothszk

Mi már meghallgattuk: Imagine Dragons – Evolve

Az Imagine Dragons nyáron a harmadik stúdiólemezével jelentkezett, itt az Evolve. Mi már meghallgattuk.

Két év kihagyás és két stúdiólemez, a Night Visions (2012) és a Smoke+Mirrors (2015) után megjelent a Grammy-díjas amerikai együttes, az Imagine Dragons új albuma: az Evolve. A frontember, Dan Reynolds elmondta, hogy a cím az együttes fejlődésére utal, és bár az Evolve hangzása igen színes, a Smoke+Mirrorshoz képest mélyebb és minimalistább vonalat képvisel.

A korongon többek között olyan már megjelent slágerek hallhatók, mint a Believer és a Thunder. A bővített albumon három bónusz számot is meghallgathatunk: a Not Today-t, ami a Mielőtt megismertelek című film zenéje lett, a Levitate-et, ami az Utazók című sci-fiben is szerepelt és a Believer Kaskade remixét.

Az album központi témája egy kapcsolat útja a kezdetektől, a lángoláson keresztül a szakításig és a felmerülő újrakezdésig. A történeteket sokszínű zenei világ támogatja, és bár az Imagine Dragons eredetileg rock bandaként indult, a lemez poposabbra sikerült, amibe hip hop és indie elemek is vegyültek, a visszatérő elektronikus hangzás pedig a 80-as évek slágereit idézi.

A banda szeptemberben indul turnéútra az Evolve-val, igaz, egyelőre csak az USA-ban. Mi idén a VOLT-on találkozhattunk a fiúkkal, de reméljük hamarosan újra hallhatjuk őket itthoni színpadon.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Akverellbe költözött versek haniko

Akverellbe költözött versek

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje dal

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje