A három kedvenc sorozatunk ebben a szezonban

2017. szeptember 11.
Ezekre a sorozatokra érdemes figyelni ebben a szezonban. Mutatjuk az izgalmas alternatívákat, a mi kedvenceinket!

The Sinner

Jessica Biel főszereplésével borzolja a kedélyeket a tengerentúlon és itthon is a The Sinner című sorozat. A thillersorozat az első négy rész alapján egészen erősre sikerült. Túl a meglepően brutális jeleneteken egy izgalmas, szinte hátszőrtupírozó, rejtelmes sztori húzódik meg. Jessica Biel meglepően hitelesen hozza a kisemberek drámáját, a férjét alakító Christopher Abbott  szívszorongatóan szomorkás attitűdje is szinte John Snow-i „magasságokat” jár be, legalábbis a thiller kategóriában.

A punnyadt, amerikai kisvárosi életet élő, majd azt hét késszúrással hirtelen több liter vérbe fojtó amerikai anyuka története elevenedik itt meg, gyomorforgató, súlyos gyerekkorral, némi heroinnal, két hónapra rugó amnéziás időszakkal, randomattakokkal és persze titkokkal fűszerezve. Alig várjuk az évad négy utolsó részét!

The Handmaid’s Tale – A szolgálólány meséje

A szolgálólány meséje egy hátborzongató disztópia Elisabeth Moss főszereplésével. A regényadaptáció egy jövőbeli, ultrakonzervatív társadalmat láttat, ahol a legfőbb erény a termékenység. Annak ellenére, hogy a kidolgozott társadalomkép ábrázolásmódja mellbevágóan realisztikus, mégis megvannak a sorozat világának apró szépségei, amelyek ebben a brutális társadalomvízióban még inkább felnagyítódnak. A szépség a cselekményen túl egyértelműen a kameramozgás és a képi világ egészén teljesedik ki, a pasztell színvilág és a vérvörös uniformis szinte kitörölhetetlen a fejünkből egy-egy rész után. Ezek az apróságok azok, amiktől igazán komplex művészeti alkotás a Margaret Atwood könyvből készült sorozat.

Gypsy

A nyár egyik legizgalmasabb vállalkozása a Gypsy című pszichothriller, amelynek köszönhetően megmerítkezhetünk egy pszichológus lelkében. Ahogyan egy jó thrillertől várnánk, az első pár részben semmi kirívó nem történik, csupán növekszik a baljós előérzetünk: valami nagy dobás van készülőben. Naomi Watts, a pszichológusnő egyre inkább átlépi hivatása határait, és lassan mi kerülünk a megfigyelő és értékelő pozícióba. Ez a megfigyelés pedig nem is olyan felhőtlen feladat. A magyar Terápia sorozat Mácsai Páljánál is érezhettük már a segítő szakma kilátástalanságát, de a Gypsy egészen más mélységekben láttatja a „másik oldalt”. Manipulácóban, erotikában, intimitásban és tébolyban itt nem lesz hiány. Az pedig, hogy van-e felmentés a pszichológus cselekedeteire, teljesen a mi ítélőképességünkre van bízva.

Keresd a Jessica Biellel készült címlapinterjút a Marie Claire októberi számában!