Festői divatshow világhírű művészek alkotásaival

2017. október 02.
Lélegzetelállító művészi kreativitással találkozhattunk az Allee Bevásárlóközpont őszi divatheteinek ingyenesen megtekinthető tánc- és divatshow előadásain. A legnagyobb mesterek festményei elevenednek meg a Lukács Gabi és Lakatos Márk segítségével megálmodott és a legújabb divatrendeket bemutató fergeteges előadáson. Divathetek, fiatal művészek pop-up műteremháza, és magyar festészettörténeti legendák tárlata várja az érdeklődőket.

Az ingyenes képzőművészeti programkavalkád nem mindennapi tánc- és divatshow sorozattal folytatódik két hosszú hétvégén keresztül. A 2017-es őszi- és téli divatkollekciót az Allee szakembergárdája Lukács Gabi és Lakatos Márk segítségével álmodta színpadra. Az előadásokon világhírű festmények jelennek meg. A modellek és táncosok segítségével életre keltett képek között látható lesz Leonardo da Vinci, Picasso, Dalí, Frida Kahlo, Van Gogh és más ismert festők remekművei.

A kiállítótérként és műteremként is szolgáló Allee Art Gallery-ben az érdeklődők október 15-ig három kortárs festővel, Bardon Barnabással (NextArt Galéria), Gaál Katalinnal és Rózsa Luca Sárával, valamint munkáikkal ismerkedhetnek meg. A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy a bevásárlóközpont látogatói beleshessenek az alkotófolyamatba, és közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki a művészekkel. A Hybridart Management együttműködésével létrehozott Allee Art Gallery projekt a 2017. október 5-22. között megvalósuló 10. Art Moments Budapest fesztivál hivatalos programja is egyben.

A „Vászonról a kifutóra” című ingyenesen látogatható rendezvénysorozat részeként 6 ikonikus festőművészt (Szinyei Merse Pál, Lotz Károly, Munkácsy Mihály, Rippl-Rónai József, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely) megelevenítő egyedi tárlaton ismerhetik meg a látogatók a magyar képzőművészet kiemelkedő alakjait.

A „Vászonról a kifutóra” című kampány fő célja a divat ezerszínű világának és a képzőművészet találkozásának formabontó és értékteremtő bemutatása, a hazai festészettörténet legjelentősebb alakjainak megidézése, valamint a fiatal kortárs művészek támogatása. Az Allee számára fontos küldetés – a bevásárlóközpontok piacán úttörő módon –, hogy a vásárlás élményét kulturális értékek megjelenítésével tegye teljesebbé látogatói számára. A képzőművészetet népszerűsítő kampány 2017. október 15-ig tart.

A galériáért kattints a képre!