Tanulj a gyerekek gondolataiból!

2018. január 03.

Herner Dorka tévés szerkesztőként és újságíróként eddig többnyire mások mondatait formálta, most megjelent, Gyerekes gondolatok című könyvében ezt most saját gondolataival teszi: tizenhárom évnyi gyerekes tapasztalatait fölözi le szakmai szűrőjén.

„Bármit csináljon is a gyerekem, az biztosan rólam is elárul valamit. Olykor sok mindent. Az ötévesem nem alszik el egyedül – vajon nekem van szükségem az esti összebújásainkra? Zavar, ha unatkozik – vajon én magamat haszontalannak tartom, ha nem halmozom a feladatokat? Számomra az önismeret, saját működésem gyurmázása, izgalmas és hatékony módja annak, hogy gyerekeim viselkedését és közös életünket formáljam. És milyen jó, hogy annyi más módszer és eszköz is létezik! Mert néha nemhogy önmagam boncolgatására nincs erőm, de arra sem, hogy eldöntsem, a szalámis vagy a sonkás pizzát rakjam-e a sütőbe…”

Lehet-e hasznos a kiabálás, ártalmas a simogatás, hozhat-e szerethető dolgokat egy betegség, árthatnak-e a jó tanácsok? A Gyerekes gondolatok nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együttgondolkodásra hív: olyan egypercesek gyűjteménye, amelyek olvasásakor új színben-fényben tűnhetnek fel mindennapjaink, új síkjait láthatjuk meg, és így jelentősen bővíthetjük és hatékonyabbá tehetjük szülői eszköztárunkat.

Szülők könyvtára, Ár: 3490 Ft