Moziba hívunk: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)

2018. augusztus 03.
Zaklatás, tini szerelem, kívülállóság, menekülés – kár lenne szőnyeg alá söpörni ezeket a témákat, amik mai napig meghatározóan befolyásolják a fiatalokat. Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) pont ezeket emeli főszerepbe.

Schwechtje Mihály korábban rövidfilmekkel (Hideg berek; Porcukor…), dokumentumfilmekkel mutatkozott be, nemrégiben pedig az HBO Terápia című sorozatában működött közre rendezőként. A 6. Friss Hús Nemzetközi Filmfesztiválon Aki bújt, aki nem című rövidfilmje szerepelt a versenyprogramban, azóta pedig meghódította a magyar mozivásznakat. A RLSM 🙂 pedig már a bemutató előtt hatalmas elismerésnek örvend.

Schwechtje első nagyjátékfilmje Eszter (Herr Szilvia) történetét meséli el, aki átlagos tiniként igyekszik viselni az iskolai és hétköznapi megpróbáltatásokat, miközben a mangák világába menekül. Küzd társaival, a szerelemmel, önmagával. Mikor számára fontos angol tanára (Polgár Csaba) elhagyja az iskolát, végleg kicsúszik lába alól a talaj.

A pattanásig feszülő történet szereplői tehetséges fiatal színészek (Herr Szilvia, Vajda Kristóf, Rácz Dávid), mellettük pedig olyan ismert nevek bukkannak fel, mint Polgár Csaba, Mácsai Pál vagy Schell Judit. A rendező jellegzetes, izgalmas vizuális kultúrája ebben a filmben is jelen van, és mi már alig várjuk, hogy elmerülhessünk benne!

Az első magyar tini thriller 2018. szeptember 13án érkezik országszerte a mozikba! Addig is kövessétek a film Facebook és Instagram oldalát!