Híres színésznők és lányaik vallanak érzéseikről

2019. szeptember 28.
A leánygyermekek világnapjának előestéjén híres színésznők és lányaik vallanak saját érzéseikről a Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmasságok című különleges könyvbemutató talkshown, amelynek bevétele az UNICEF Magyarország munkáját támogatja.  

Velem van a baj? Vajon mit gondolnak rólam? Miért nem vagyok tökéletes? Miért ilyen vagyok? Miért nem fogadnak el úgy, ahogy vagyok?

Aki valaha feltette magának ezeket a kérdéseket, vagy hallotta őket a lányától, annak október 10-én a Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmasságok című rendhagyó előadáson a helye a Radnóti Tesla Laborban. Útkeresésről, hibákról, sikerekről és kudarcokról, önmagukról és egymásról beszélgetnek D. Tóth Krisztával olyan anya-lánya párosok, mint Hámori Eszter és Bajor Lili, Hámori Ildikó és Szinetár Dóra, Hernádi Judit és Tarján Zsófia, valamint Kováts Adél és Kováts Rozi. A jegyvásárlással az érdeklődők az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját is támogatják.

Az eseménnyel egy napon jelenik meg Az önbizalom kódja lányoknak című kötet a Líra Kiadócsoport ifjúsági részlege, a Menő Könyvek gondozásában. A könyv gyakorlati segítséget ad a kamasz korosztálynak abban, hogy miként lehet a nőiséget, a vágyakat, a bizonytalanságot, a mindenhonnan érkező elvárásokat kezelni a mindennapi életben.

A könyvbemutatóhoz kapcsolódóan részt vesz az eseményen a Radnóti Színház Ifjúsági (RIM) tagozata is. A RIM középiskolásai Az önbizalom kódja lányoknak című könyvből saját korosztályukat érintő gondokról, bajokról és azok megoldásairól adnak elő jeleneteket.

Minden év október 11-én a világ a lánygyermekeket ünnepli. Az UNICEF ezen a napon kiemelten igyekszik felhívni a figyelmet a világban tapasztalható számtalan aránytalanság egyikére: a valamennyi kultúrában jelen lévő nemi alapú megkülönböztetésre. Az UNICEF elkötelezetten küzd azért, hogy aki lánynak születik, ne hátrányból induljon az életben.

Mind a könyv, mind a belépőjegy vásárlásával az érdeklődők az UNICEF Magyarországmunkáját támogatják, az esemény együttműködő partnerei a Menő Könyvek és a Radnóti Miklós Színház.

Nőnek kódolva – anya-lánya bizalmasságokcímű különleges könyvbemutató talkshow október 10-én a Radnóti Tesla Laborban (VII. Kazinczy utca 21).

Jegyinformációk.