Pucér fiúk olvasnak – formabontó előadás meztelen színészekkel

2020. március 02.
Ismert férfi színészek, ahogy még nem láttad őket. Az újonnan induló, rendhagyó irodalmi esten a kivillanó testrészek mellett a lelkük darabjait is felfedik olyan ismert hazai színészek, mint Simon Kornél, Barna Zsombor és Mohai Tamás, ezzel buja játékosságot kölcsönözve az irodalomnak. Míg a meztelen férfierő kontrasztjában hazai kortárs írónők műveiből kap ízelítőt a közönség.

Az irodalom szexi! Pucér fiúk olvasnak címmel március 7-én indul útjára a Mozsár Műhely új előadássorozata, amelyet a 2012-ben Angliában indult, Naked Boys Reading című mozgalom inspirált. Hazánkban ezúttal színházi környezetre adaptált, újraértelmezett formában debütál az előadás, amelyben ismert színészek a testi-lelki kitárulkozás szintjére emelik az irodalmi élményt. Az édenkerti koncepciót azonban egy izgalmas csavar is koronázza, hiszen az ismert férfi szereplők minden alkalommal egy-egy kortárs magyar írónő karakteres és humorral fűszerezett írásait viszik színpadra.  A sorozat első előadásán Fiala Borcsa szerzeményei kerülnek terítékre, akinek megjelenés előtt álló új könyvéből ezen az estén hallhatunk először részletet.

„Imádom a rendhagyó, hagyományos kereteket feszegető elképzeléseket, hát még az ilyen punk projekteket, mint a pucér fiús előadás. Hihetetlen nagy megtiszteltetés, hogy az én műveimből készülhetett ennek a formabontó, nézőponttágító sorozatnak az első része. Az is izgalmas lesz, vajon hogyan fogadja a közönség a májusban megjelenő könyvem egyes szemelvényeit” – árulta el Fiala Borcsa.

 Az első előadásban Barna Zsombor és Mohai Tamás mellett Simon Kornél is levetkőzi majd a gátlásait.

„Elsősorban a kíváncsiság hajt ebben a projektben, mivel magánemberként is visszafogott, szemérmes személyiségnek tartom magamat, ráadásul eddig színészként is kevésbé találtak meg a meztelenebb szerepek. Számomra is kihívás, egy erőpróba, hogy a hétköznapitól eltérő helyzetben kell abszolválni ezt a feladatot. Emellett nagy kérdés számomra, hogy a meztelenség aktusa a kortárs gesztuson képes-e túlnőni, és milyen hozzáadott értékeket tud majd felmutatni” – vélekedett Kornél.

Az édenkert további színészekkel és művekkel is bujaságra csábítja majd az érdeklődőket, hiszen a Pucér fiúk olvasnak a bemutatót követően is újabb felvonásokkal érkezik.
 

Mohai Tamás

Barna Zsombor

 

Helyszín: Mozsár Műhely Időpont: március 7., 20 óra
Az eseményt a Facebookon ITT találod.

Fotó: Puska Judit, Szkárossy Zsuzsanna, Németh Gabriella