Heti kultkedvenc: Dányi Kriszta, a zseniális magyar ufólány

2021. február 26. |

Új sorozatunkban minden pénteken eláruljuk nektek, mi mit olvastunk, néztünk vagy éppen milyen régi/új kulturális felfedezést tettünk. Ezen a héten Czvitkovits Judit meséli el, kinek a zenéjére csúszott rá a karanténban.

Nem szeretek belegondolni abba, milyen lesz a hallásom a távoli jövőben, a fülemben ugyanis nonstop zene szól – köszönhető ez azoknak a remek zenei ízléssel megáldott barátaimnak, akik pontosan tudják, mire van szüksége egy felnőtt figyelemzavarosnak. A legutóbbi találatot tulajdon pasimnak köszönhetem, aki külön playlistet szerkeszt nekem Spotifyon, hogy bevezessen a minőségi zene birodalmába, hogy tágítsa a horizontot, hogy megmutassa, Paul Kalkbrenneren túl is van élet. Ő tette rá erre a bizonyos zenelistára a szomorú szemű ufólány, GLORIA klipjét, aki úgy belopta magát az agyamba, hogy be kellett nyomnom a repeat gombot.

Dányi Kriszta GLORIA

GLORIA alakjának megszületésében Szombat Évi fotós ötletei segítették Dányi Krisztát, de közreműködött Kozma Norbi mesterfordrász is

Amit egyáltalán nem láttam jönni, hogy a zseni szerzemény mögött egy zseni magyar alkotó, a morningdeeres Dányi Kriszta áll, aki alteregójával, GLORIÁVAL tér vissza a kortárs zene színpadára. A zeneszerző őstehetség hírében áll, autodidakta tanult meg mindent, amit a zenéről tudni kell: zeneszerző, hangmérnök, producer, előadó – aki a Macjén keveri az újabb draftokat, amikez a klip alapötletét is simán megálmodja.

Dányi Kriszta GLORIA

Olyannyira elképesztően jó az, amit csinál, hogy azon sem lepődünk meg, hogy a videoklipet a kinopravdás Kostil Luka rendezte, aki stábjával 16 mm-es filmre forgatta le a videót, méghozzá Budapesten. A klipről röviden annyit, hogy egy posztra épül, ami seperc elhozza a világbékét. A poént nem lőnénk le, a tükör legyen csak mindenkié.

Hallgassátok, nézzétek, szeressétek!

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari Nemzet Színésze

86 éves korában elhunyt Törőcsik Mari