Kulka János egy éjjeli látogatásról énekel

2022. szeptember 22.
Már hallható Kulka János Húsz éves tea című dala, melyben a színész nemcsak egy különleges italról, de egy éjjeli találkozóról is énekel.

Már meghallgató a 20 éves tea című dal Kulka János személyes hangvételű lemezéről, ami október 7-én jelenik meg és a Pálmaszív nevet kapta.

Tariska Szabolcs szövegíró múltba merengő-révedező, hangulatos éjszakai szövegéhez Tövisházi Ambrus az ötvenes-hatvanas éveket és a doowop zenei stílust megidéző zenéje társul. A színész egy éjjeli látogatásról énekel, miközben egy füstös cumbiát (vagyis egy kolumbiai tánczenét) hallgat. A téma és a zeneszám érdekessége, hogy a címben szereplő tea valóban létezik: a szerzők is nagy rajongói a földes aromájú, kínai öreg teáknak, melyeket a fogyasztás előtt lepréselve évekre földbe ásnak  – innen származik a szövegben szereplő „húsz év”.

kulka-janos-palmasziv-zene-dal-husz-eves-tea

A steel gitár által hawaii hangulatot idéző sanzonban pár sor erejéig Kulka János személyes jó barátai, Lang Györgyi és Falusi Mariann is beszálltak, a hármast márciusban egy Kongresszusi Központban megtartott megindító koncerten láthattuk legutoljára élőben, most pedig a 20 éves tea felvételében is visszaköszönnek.

Olvass tovább!