A Jónás Vera Experiment is fellép a Várkert Bazár akusztikus sorozatában

2023. május 15.
A Fonogram- és Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Jónás Vera lép fel a Várkert Bazár akusztikus sorozatában május 19-én. Jónás Vera zenéjével egyszerre ringat el és tüzel fel, míg dalszövegei a belső utazásoktól indulva a világ történéseire való reflexióig széles spektrumon mozognak. A folyamatosan új utakat kereső, friss megközelítésekkel és hangzásokkal kísérletező énekesnő-dalszerző Várnai Szilvia billentyűs és Bécsy Bence gitáros közreműködésével a tavaly megjelent HOLD című nagylemez legjobb dalai mellett a korai, kísérletezőbb időszak felvételeit is elhozza a Várkert Bazárba.
A Jónás Vera Experiment is fellép a Várkert Bazár akusztikus sorozatában

Jónás Vera kísérletező kedvű és sokszínű meglepetésekkel teli zenei világa nem is csoda egy olyan alkotótól, akit már gyerekkorában is körülvett a zene, házi koncerteket adott a testvérével és dezodoros flakon mikrofonjába énekelte az aktuális slágereket. Előbb alapított Londonban zenekart, amit itthon az Experiment követett, évek óta meghatározó alakja a hazai zenei életnek is, hiszen saját zenekarán kívül több formációnak is aktív tagja. A Várkert Bazárban is legutóbb a Subtones nyári lemezbemutató koncertjén lépett fel, amiről csak annyit mondott visszaemlékezésként: „a nyár egyik legjobb zenei élménye volt számomra”. 

A Várkert Akusztik népszerű zenei sorozat a bensőséges zenei hangulatok kedvelőinek egyik fontos oázisa, hiszen az exkluzív koncerteken népszerű zenészek lépnek ki a megszokott felállásukból, hogy hangszereikre koncentrálva hozzák közelebb zenéjüket a közönséghez. Jónás Verának ma is a fejében van minden dalának legalább 3-4 különböző zenei hangzása, amikről alig várja, hogy akár a színpadon is kipróbálja őket; „Mindig kipróbálok dolgokat ilyenkor – árulta el előzetesen. – A fele el van előre tervezve, a másik fele totál random, erre szükségem is van picit. Mivel már csak fél lábbal élek Magyarországon, ezért nekem most minden hazai koncert kuriózum” – nyilatkozta a koncert kapcsán.

A zenekar eklektikus tigris poppal készül: lesznek dalok a tavaly tavasszal megjelent harmadik nagylemezről, de a HOLD című album dalai mellett előkerülnek a régi kedvencek is, és feldolgozások is felcsendülnek majd. És hogy milyen különlegesség várja majd a rajongókat a koncerten?

Jónás Vera szerint „bármi lehet kihagyhatatlan. Mivel ez nemcsak tőlünk függ, hanem attól is, hogy aki eljön, kinyitja-e magát annak, ami ott történik. Én mindenképp nyitva leszek, Sziló és Beni is így készül, szóval aki szeretne picit elrepülni, az csatolja ki az öveit.”