Klippremier: megmutatjuk Csemer Boglárka Boggie legújabb videoklipjét

2024. szeptember 03.
Egy vitorlás hajón forgatta Csemer Boglárka Boggie legújabb videoklipjét. A dalban Boggie duettpartnere Agócs Márton, aki a klipben is szerepel.
Megjelent Csemer Boglárka Boggie legújabb videoklipje

A dal a se veled, se nélküled kapcsolatok dinamikáját járja körül, a komoly téma ellenére azonban egy igazi nyár végi sláger lehet a dallamvilág és Kemény Zsófi bravúros szövegének köszönhetően.

Boggie és Agócs Márton a Maradj még klip elkészüléséről mesélek.

Honnan jött az ötlet, hogy Agócs Mártonnal készíts duettet?

Boggie: A dalszöveget Kemény Zsófival írtuk közösen, akivel már 2017 óta dolgozom együtt a dalaimon. Nagyon szeretem a pikírt, agyas stílusát. Egy közös zenés-irodalmi estünk is van „Toll és Hang” néven. Épp az egyik estünkre készültünk Zsófinál, amikor hazajött Agócs és akkor beugrott, hogy ő csodás lenne ehhez a dalhoz!

Meglepett a felkérés, hogy duettezz Bogival?

Mindig meglep, amikor nálam sokkal kvalifikáltabb zenészek hívnak meg vendégnek, ez alap. És azért viccelem el a választ, mert írásban is zavarba jövök. Mert amúgy nekem ez a legnagyobb szakmai elismerés: ha a pályatársak méltónak tartanak arra, hogy játsszak a zenekarukban. Szóval köszi szépen, Bogi!

Csemer Boglárka Boggie és Agócs Márton együtt duetteznek az új videoklipben

Csemer Boglárka Boggie és Agócs Márton együtt duetteznek az új videoklipben

Ismertétek korábban egymást, akár szakmai, akár személyes kapcsolatból?

Boggie: A Zsófi kapcsán igen, de igazán a közös munka során ismerkedtünk össze.

Milyen volt a közös munka? Ez az első közös dalotok, könnyen tudtatok együtt gondolkodni, alkotni?

Boggie: Szerettem, hogy annyira más, mint én. Máshogy hangolódik, máshogy ízleli a dalt, mint én. Én nagyon alaposan kigyakorlok mindent és utána válik ösztönössé a dal a lelkemből, ő meg fordítva van összerakva. Szerettem, hogy lehet rá számítani és amikor akció van, akkor belead apait-anyait.

Agócs: Életemben először ukuleléztem színpadon, jókat beszélgettünk, és nagyon érdekes és izgalmas „meló” volt egy olyan dalban énekelni, amiről eleinte azt gondoltam, hogy egyáltalán nem az én stilóm. Szóval én nagyon szerettem a közös munkát, meg igazából az összes közös pillanatot.

Agócs Márton ukulelézik Boggie új videoklipjében

Agócs Márton ukulelézik Boggie új videoklipjében

Nyári dalhoz nyári klip: honnan jött az ötlet, hogy a Balaton közepén, egy vitorláson forgassatok klipet?

Boggie: Mire eljutottunk a vitorlás hajóig… hát… nem volt egyszerű menet!

2023-ban vettünk négy darab repülőjegyet az olaszországi Bariba Agócs-Zsófi, én és a férjem személyében. Aztán bejött a férjemnek egy filmforgatási munka és le kellett mondani az utazást és a forgatást is. Szóval az eredeti terv az lett volna, hogy nyaralunk és unatkozunk egymás társaságában csodás tengerparti miliőben. 

Aztán nekifogtunk 2024-ben a tervezésnek, de sehogy sem tudtuk összeegyeztetni a naptárjainkat. Végül abban maradtunk, hogy egyszerűsítsünk a terven legalább annyival, hogy Magyarhonban maradunk. A férjem találta ki a vitorlás hajót mint helyszínt. Ez adja a klip alaphangulatát és a hát a Balaton szerintem csodálatos háttér.

Miben különbözött ez egy „klasszikus”, szárazföldi forgatástól? Adódtak nehézségek?

Boggie: Engem ennyire forgatás még nem fárasztott le. Eleve sohasem utaztam még vitorlás hajón. Tehát önmagában azt megszokni, hogy egész nap ringasz a vízen, pluszban éget a nap és fúj a szél, megterheli a szervezetet. A forgatás után úgy aludtam, mint a bunda. Szóval nehézségek nem adódtak, de küzdöttünk mind az elemekkel és elfáradt mindenki a végére rendesen.

Agócs: Próbáltam meggyőzni Bálintot, hogy sötétben is ugyanolyan jó lesz, de sajnos ragaszkodott a hajnali kezdéshez. De ezenkívül nekem minden nagyon jó volt. Nem is voltam eddig vitorláson. Valakinek nincs esetleg egy hajója kölcsönbe?

Csemer Boglárka Boggie és Agócs Márton együtt duetteznek az új videoklipben

Csemer Boglárka Boggie és Agócs Márton együtt duetteznek az új videoklipben

A klipben egy elhidegült párt láthatunk, azt, hogy próbálnak megmaradni egymásnak, de valahogy mégsem sikerül az (újra)egymásra találás. Könnyen tudtátok hozni a szerepet?

Boggie: Agócs szerintem tökéletes filmes karakter. Ha nem csinál semmit, csak néz előre mélázva, akkor is süt a vászonról. A férjem szerint velem több volt a gondja:) Tőlem több interakciót várt és több mimikát és valahogy nehezebben voltam instruálható, mint máskor, de ezt betudom a vitorlás hajónak.

De alapvetően nem volt nehéz, mert csak azt kellett eljátszani, hogy nem érdeklődünk egymás iránt.

Miért döntöttetek úgy, hogy fekete-fehér lesz a klip?

Boggie: A férjem, Nagy Bálint a vizuális koncepció megálmodója. Amikor lehorgonyoztunk a vitorlás hajó mint helyszín mellett, akkor egyből elkezdett agyalni, hogy hogy lesz ez izgi és más. Ő dobta be, hogy legyen ilyen régi filmes hangulata az egésznek. Nekem nagyon tetszett az ötlet!

Várhatunk még a jövőben közös dalt tőletek?

Boggie: Én szívesen kooperálnék egy Aurevoir-dalban a jövőben:)

Agócs: ZSA!