BUDA+PEST, ahogy még nem láttad

2024. szeptember 29.
Amikor már azt hinnénk, Budapest legapróbb részleteit is ismerjük, mert minden utcasarkon belebotlunk egy rég nem látott ismerősbe, köszönünk minden kopott macskakőnek a régi utcákon, vagy elidőzve bámuljuk a galambokat a tereken, akkor hirtelen megérkezik a nyomdából egy fergeteges böngésző, és teljesen új nézőpontból, színesen, extrém figurákkal tölti meg a város híres és kevésbé híres pontjait. Ez a BUDA+PEST by Labrosse, amely rendhagyó sétára hív, és újra felfedezheted vele a jól ismert fővárost.
Buda+Pest könyv Labrosse Dániel

„Mivel mindketten teljesen bízunk a másik munkájában, nincsenek kérdések, legfeljebb az élesítés előtti minisimítások a tökéletesség jegyében.”

Farkas-Zentai Lili

A francia származású illusztrátor, Labrosse Dániel minden lehetőséget megragad, hogy alkothasson, mindegy, hogy papír, vagy épp egy szék adja a felületet a rajzoláshoz. Az illusztrátor karakterei igazi különcök, egyedi világ és látásmód szülöttei: akadnak köztük visszatérő alakok, mint a kötet főhősei Pest királylány és Buda királyfi. Az alkotói folyamatba bekapcsolódott Labrosse Nicole, aki a figurák, helyszínek színvilágát álmodta meg és Farkas-Zentai Lili, aki játékos szövegeket varázsolt az oldalakra.

A könyvről bővebben

Szeretnéd olyan szemmel látni Budapestet, ahogy korábban soha?

Pest királylány és Buda királyfi bújócskázni indul tizenkét mozgalmas budapesti helyszínre. Búvóhelyeik a város zsongásába hívogatnak a Duna mindkét partján, ahol izgalmas, nem mindennapi karakterek népesítik be a környéket. Vajon megtalálod őket a rajzokon?

Tarts velük egy különleges hangulatú sétára! Lapozz és keresgélj a városi forgatagban, hogy te is részese lehess ennek az elképesztő kalandnak!

Mindenkinek, aki imád böngészni.

Megjelent a francia származású illusztrátor, Labrosse Dániel új könyve, Buda+Pest címmel

Megjelent a francia származású illusztrátor, Labrosse Dániel új könyve, Buda+Pest címmel

A szerzőkről

Labrosse Dániel (1997, Budapest) illusztrátor amióta csak az eszét tudja, állandóan rajzol. Amikor éppen nem valamelyik újabb munkáját skicceli egyedileg számozott jegyzetfüzetébe, a feleségével és egyben alkotótársával, Nicole-lal néznek halomszámra filmeket, sétálnak a Normafánál, vagy Mario Kart-oznak.

Labrosse Nicole (1997, Viña Del Mar, Chile) színező Labrosse Dániel kreatív alkotótársa. 2016-ban költözött Budapestre az Egyesült Államokból, hogy összekösse az életét Danival. Szívesen horgol ruhákat és kiegészítőket felnőtteknek és gyerekeknek, szeret olvasni, írni és félelmetes filmeket nézni.

Farkas-Zentai Lili (1983, Budapest) újságíró gyerekként felhőmintás füzetébe jegyezte fel saját meséit, rövid „hangulatverseit”. Ha manapság éppen nem szöveget ír, hobbifotósként legtöbbször Budapestet örökíti meg felvételein. Ma sem tud anélkül átmenni egyik hídon sem, hogy fel ne kiáltana örömében: De szép ez a város!

Labrosse Dániel

Labrosse Dániel

Könyvbemutató a MOST Kortárs Bisztróban

Helyszín: MOST Kortárs Bisztró, 1066 Budapest, Zichy Jenő utca 17.
Időpont: 2024. október 7. 18 óra

Vedd kezedbe a BUDA+PEST by Labrosse c. fergetes böngészőt, kutass vicces rímek alapján, keresd meg az elkóborolt főszereplőket és természetesen találkozz, beszélgess a szerzőkkel, akik beavatnak majd izgalmas műhelytitkokba.

A könyvbemutató házigazdája és moderátora: Mayer Kitti, designteoretikus

A beszélgetésben részt vesznek a szerzők, akik a bemutató után dedikálják a helyszínen a kötetet: Labrosse Dániel, Nicole Labrosse és Farkas-Zentai Lili valamint Tulics Mónika, a könyv felelős szerkesztője.

Fotó: Marie Claire