Ha randizni akarsz, először fogadj örökbe egy kutyát

2018. március 17.

Régi hiedelem, hogy kutyával jól lehet csajozni, (vagy pasizni) és úgy tűnik, ez nemcsak igaz, de még egy csomó tudományos kutatás is alátámasztja. Az egész abban gyökerezik, hogy a kutyatartáshoz rengeteg pozitív tulajdonságot társítunk, például boldogabbnak, empatikusabbnak, bizalomgerjesztőbbnek és nyugodtabbnak látjuk a kutyásokat. A kutya jelenléte egyúttal elárulja, hogy az illető hajlandó felelősséget vállalni, tud és szeret is gondoskodni egy másik lényről, ami a nők szemében például kimondottan vonzóvá tehet egy férfit.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Egy kísérlet még azt is bebizonyította, hogy a férfiak több szerencsével szerezték meg egy nő telefonszámát, ha egy kutya is volt velük és mindkét nem tagjainak szívesebben adtak pénzt az emberek, ha kutyával voltak. A Match.com névre keresztelt randioldal egy kérdőíves felmérésben 1200 szingli felhasználóját kérdezte meg, a kutatásból pedig kiderült, hogy a megkérdezettek harmada vonzóbbnak találja az állattartókat, sőt, a válaszadók fele sokkal jobban vonzódik azokhoz, akik kimondottan örökbe fogadták kutyájukat. Ugyanennyien mondták azt is, hogy nem randiznának olyannal, akik nem szeretik az állatokat.

Nagyon sokaknak vízválasztó lehet az is, hogy randipartnerük hogyan reagál az ő saját kedvencükre, pláne mivel manapság a tartósan egyedülálló emberek gyakran kutyájukat vagy macskájukat tekintik legstabilabb partnerüknek. A kutyatartás nemcsak a szingliknek segíthet, a párkapcsolatoknak is jót tehet: kanadai kutatók fedezték fel, hogy kapcsolat van az állattartás és a párkapcsolati elégedettség között. Nehéz tyúk-vagy-a-tojás-kérdés persze, hogy vajon a kutyától látunk-e valakit elkötelezettebbnek és megbízhatóbbnak, vagy eleve a megbízhatóbb emberek fogadnak be kutyát, de ez úgyis mindegy – millió és egy másik okot tudnánk még úgyis felsorolni a kutyatartás mellett.

NYTimes