Öt nőt kértünk meg, hogy meséljenek azokról az eseményekről, jelenségekről, amelyek a közelmúltban óriási hatással voltak rájuk és világra. Veiszer Alinda műsorvezető a facebook-forradalomról írt.

A The Social Network című film óta tudjuk, Mark Zuckerberg elviselhetetlen, bunkó a nőkkel, ráadásul az ötletét is lopta, amely a milliárdjait hozta. De tény, hogy a facebook átalakította a nyilvánosságot. A közösségi oldalak (először a szép reményű wiw, majd a facebook) hazai elterjedésekor szép számmal voltak szkeptikusok, sokáig érthetetlen volt, miért töltenek mások naponta órákat a gép előtt, csak hogy megosszák egymással a fogfájásukat. Mára a lájkollak a mindennapi szófordulatok egyikévé vált. Aki közönséghez akar eljutni, annak lehetetlen nem tudomást venni a közösségi létről. 
Veiszer Alinda
A facebooknak köszönhetjük, hogy elmaradt egy tűzijáték, a választók összefogtak, kérték, a politika reagált. A miniszterelnök stábja szintén használja a facebookot, a televíziókban súlyos pénzeken vásárolható reklámidő helyett. A facebookon alakult meg a legnagyobb ellenzéki mozgalom is, a Milla, akik először a sajtószabadságért tüntettek, mára a facebookon keresztül folyamatosan tízezreket mozgatnak meg. És megalakult az első facebook-párt is, a 4K!. Itt szerveződött hirtelen az Új Színház előtti demonstráció, itt üzengetnek egymásnak közéleti szereplők. Nem kellenek kör e-mailek, lassan petíciók sem, aki akar, lájkol. A facebookon ott vannak a színházak (a Katona vezet több mint hatezer taggal), a lapok (online és print egyaránt), a politikai pártok és persze a tévéműsorok is (jelen cikk szerzője is facebook.com/veiszeralinda).
Itt értesülünk személyes ügyekről, születésekről, halálokról és új autókról, sőt olyan hírekről is, amelyekről máshonnan tán nem is tudnánk: a facebook demokráciákban nem elhallgattatható. Szubjektív hírportál és blogszféra egyben. A facebook az ötödik hatalmi ág.