Marie Claire Expressz :: Oláh Zsófia

2012. január 20.
A Marie Claire szépségszerkesztője. Meglepő módon nem a több százezres luxuskozmetikumokért rajong, ellenben imád mindent, ami műanyagtól mentes, és a természet gyógyereje lakik benne.

A Marie Claire szépségszerkesztője. Meglepő módon nem a több százezres luxuskozmetikumokért rajong, ellenben imád mindent, ami műanyagtól mentes, és a természet gyógyereje lakik benne. Láttuk már szőkén, barnán, majdnem-vörösen is. Sminkelni úgy és olyan gyengéden tud, hogy receptre kéne íratni, a kutyája pedig egy életre hálás lehet, amiért éppen Zsófi találta meg pár évvel ezelőtt az utcán. És ami nekünk is új…

1. Ha valamiért kötelező lenne tetoválást csináltatnod, mi lenne az, és hova tetetnéd?
Simán, nem csak ha kötelező lenne! Már pillanatok alatt el lehet tüntetni, ha megunnám idő közben. De amiért nem csináltatok, az a változás – fenntartom magamnak a változás jogát, mi van, ha pár év múlva már nem abban a kis sárkányban fogok hinni, amit a bal vállamra tetováltatnék?!

2. A történelem legszebb parfümösüvege?
Letisztult legyen, és egyértelműen tükrözze, mit kaphatunk tőle. Biztos vannak olyan, régi üvegek, amelyeknek nehéz ellenállni, mint például a Guerlain Shalimar üvege, de én mégis az egyszerűbb vonalakat kedvelem, mint a Chanel No.5.

3. Életed legmeglepőbb születésnapi ajándéka?
Egy replika. Amikor anyukám megfestette a kedvenc festőm egyik képét. Egyáltalán nem számítottam erre, szinte már el is felejtettem, hogy gyerekkoromban rajongtam egy festményért. Kibontottam, és azonnal elsírtam magam, annyira örültem.

4. Ha bárkit kisminkelhetnél a világon, ki lenne az?
Most nagyon mosolygok, izgalmas, elsőre olyan, nagy színésznők jutnak eszembe, mint Angelina Jolie – de az igazság az, hogy ott inkább azt nézném meg, hogy az ő sminkese hogyan sminkeli. Ugyanez a helyzet Penélope Cruzzal is. Persze Ryan Gosling orrát szívesen bepúderezném. De ha elvonatkoztatok a sztároktól, akkor szívesen mennék el egyszer egy idősek otthonába, és az ott kártyázó néniket festeném ki.

5. Kutya nélkül van értelme az életnek?
Mivel nagy kutyás vagyok, nekem jobban tetszik az élet kutyával.

6. Diós vagy mákos bejgli?
Diós.

7. A hajszín, amellyel napok múltán sem bírtál megbarátkozni?
Zöld. Nekem nem áll jól a zöldbe hajló hajszín, kicsit penészes hatást keltett.

8. Melyik festőnek lennél/lettél volna legszívesebben a múzsája?
Így karácsony után leginkább Rubensnek.

9. A fűszer, amely nélkül lehetetlen élni?
Nálam nincs ilyen, szeretem azokat az ízeket, amelyek teljesen natúrak, mint pl. a cékla magában.

10. Melyik Marie Claire-munkádra vagy a legbüszkébb?
Azt most még nem árulhatom el! Viccet félretéve: a parfümös anyagok egytől egyig közel állnak a szívemhez.

11. Melyik évtized sminkdivatja volt a legkevésbé előnyös a nők nagy többségének?
Amikor a középkorban a nők leborotválták szemöldöküket, hogy nagyobbnak tűnjön a szemük, de ugyanezt megtették az 1930-as években is, sokan leborotválták szemöldöküket, de itt már legalább tussal odarajzoltak valamit a helyére. Ez eggyel jobb, de nem túl vonzó a rajzolt szemöldök sem. Vagy a darkos korszak, amely nemrég söpört végig a tinik körében.

12. Életed első s. k. házi kenceficéje miből állt, és hány évesen, hol olvastad?
S. k.? Arra biztosan emlékszem, hogy vízfestékkel többször kisminkeltem magam, ami általában félelmetesre sikerült, de nagyon élveztem. Nem nagyon készítettem otthon ilyet, maximum annyi volt, hogy az olívaolajat rákentem a hajamra, amitől jó zsíros lett, mert nemcsak a végeire tettem egy picit, hanem az egészre rázúdítottam. Inkább vettem krémeket, nem készítettem.

13. 2012-ben biztosan…
Nem szeretnék zöld hajszínt.

+ 1 A kávé nem árt a szépségnek, ugye?
A koffeinmentes nem… De, sajnos az is, szóval igyunk inkább teákat, sokkal jobban frissítenek, és a bőrünk is szebb lehet tőlük, de a szemünk alatti durva karikák biztosan halványodnak, ha nem iszunk kávét.
Zsófi asztala…, persze kávé nélkül