Felejthetetlen pillanatok (ötödik rész)

2012. január 21.

Sorozatunkban öt nő mesélt azokról a pillanatokról, amelyek a közelmúltban meghatározóak voltak számukra. Eszenyi Enikő feledhetetlen pillanatai (is) a Vígszínházhoz kötődnek.

Míg nekünk, nézőknek a színpadon látott alakítások maradnak emlékezetesek, a színházigazgató-rendező-színésznőnek a színpadon túl azok a jelenetek is megmaradnak, amelyekben a nézőkkel egészen közelről találkozik. A több mint egy évtizede minden évben megrendezett VÍGnapokon a közönség „civilben” találkozhat a művészekkel, sőt a süteményeikkel is.

Eszenyi Enikő

Mint minden évben, a társulat tagjai saját receptjeikből saját kezükkel készített sütiket kínálnak a Ditrói Mór utcában – idén a legnagyobb sikere a Telekes házaspár ipari méretekben készült kókuszgolyóinak, marcipános golyóinak, csokis kekszeinek és muffinjainak voltak.


A süteményeladásból befolyt összeget a Víg idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlotta fel. Eszenyi Enikő minden évben karácsonykor látogat el a színészotthonba, hogy átadja a VÍGnapokon „süteményből keresett” összeget, illetve hogy meghittséget, szeretet adjon az otthonban élő idős művészeknek.


Fotó: Vígszínház