Ha beletúrsz édesanyád, de akár nagymamád titkos kis ékszerdobozába, bizonyára tucatjával akadnak kezedbe az úgynevezett „klipszek”. Azok a fülbevalók, amiket csak rácsippentesz a fülcimpádra, és már ékesítenek is. Ezzel az alternatívával azok is élhetnek a csecsebecsék viselésével, akiknek amúgy nincs átszúrva a fülük. Ráadásul a klipsz most reneszánszát éli.

Ahogy meghallod ezt a szót, tutira a 70’-es 80’-as évek műanyag és színes placsnijai, vagy a gyöngyökből álló giccses borzalmak jutnak eszedbe. Pedig a klipszek ennél jóval többet tudnak. Egy-egy féltve őrzött csiszolt üveg remekmű, vagy kristályokkal díszített darab biztosan lapul minden nagyi kincsei közt. Mint tudjuk a vintage pedig kifejezetten menő manapság.

De nem muszáj elcsenni a családi örökséget, hiszen már a legnagyobb tervezők, és különböző internetes webáruházak kínálnak számtalan variációt a felcsiptethetős fülbevalóra. Hírességek sora viselt klipszeket a különböző rangos díjátadókon, és olyan divatházak készítettek ilyen jellegű ékszert, mint például a Miu Miu vagy Sonia Rykiel.

Hordanál klipszet, vagy szerinted ez már idejét múlt dolog?

(Képek forrásai: jewelry.about.com, jewels-shop.com, blogdorfgoodman.blogspot.com, refinery29.com)