A polihisztor 500 éves táskája

2012. január 23.
Leonardo da Vinciről már eddig is tudtuk, hogy sok területen alkotott maradandót, illetve szinte mágikusnak mondható jövőbelátási képességével olyan szerkezetekről elmélkedett és készített terveket, amelyekről még utána is évszázadokig csak álmodozott az emberiség – repülő alkalmatosságok, fegyverek, stb..
Matematikai problémák felvetése és botanikai megállapítások leszögezése mellett pedig maradt még ideje és kedve is táskákat tervezni – egyik tervét pedig közel ötszáz év elteltével a luxustermékeiről ismert Gherardini cég öntötte kézzel fogható formába. A rajz a Codex Atlanticusban található, amely Leonardo 12 kötetesre rúgó műve, amelyet 1478 és 1519 között írt. A tervrajz a tudósok szerint 1479 körül készülhetett.
A Pretiosa elnevezésű táska igen exkluzív lesz, mindösszesen 99 darab kerül forgalomba, március 1-jétől. A teljes egészében kézzel készülő, kézi hímzéssel borított kézitáskák gyártási folyamatairól pedig még egy kisfilmet is megnézhetünk. Az ár egyelőre titok, bár vannak elképzeléseink. 🙂

(forrás: stylelite.com)