Modellsztorik- régen és ma (II. rész)

2012. január 28.

Balettakadémiáról a kifutókra: Karlie Kloss

Idén augusztusban lesz 20 éves Karlie Kloss, az utóbbi évek kifutóinak egyik sztárja. Mielőtt modellkedni kezdett, egy neves balettakadémiára járt St. Louisban, ahová Chicagóból költöztek a szüleivel, amikor Karlie 3 éves volt. Már táncosként is tehetséges volt: különböző balettelőadásokon lépett fel, többek között a Diótörőben is. Később azt nyilatkozta, hogy a balett nyitotta meg az utat a modellkedés felé, és kiváló tréning volt ahhoz, hogy később magabiztosan tudjon vonulni a kifutókon. Ezt csak megerősíteni tudjuk, hiszen Karlie éppen a különleges és energikus, párducszerű járásáról ismert.

Első munkáját az Abercrombie-nál kapta, ahol Bruce Weber fotós készítette róla a képeket. Később, 2008-ban már a New York Fashion Week egyik modelljeként lépett a nagyközönség elé, egészen pontosan 31 alkalommal. Bemutathatta például Marc Jacobs és Carolina Herrera ruháit is. Ezek után pedig Milánó és Párizs következett, ugyanebben az évben pedig a People! magazin a legjobb modellnek kiáltotta ki a 17 éves Karlie-t. Mentora szerint a fiatal lány később, a harmincas éveiben is meg fogja állni a helyét a divat világában klasszikus megjelenése miatt. Ez persze még a jövő zenéje, de egy biztos: jelenleg mindenképpen ott a helye a legrangosabb bemutatókon.

A People! magazin „A legjobb modell” címe mellett ott van még a models.com „Az 50 legjobb női modell” listájának harmadik helye, továbbá egy neves divatmagazin 30 legjobb modellje között Karlie szintén az első helyet foglalja el. Nem csoda, hiszen dolgozott már a Lacoste-nak, a Chloénak, a Dolce & Gabbanának, Oscar de la Rentának, a Diornak, az Hermèsnek és még sorolhatnánk. Fotói megjelentek az Allure, a Numéro, a Vanity Fair és a Dazed & Confused összeállításaiban is. Érdekesség, hogy a nálunk is kedvelt Gossip Girl című sorozat egyik epizódjában is feltűnt.

Amikor pedig éppen nem a következő divatshow-ra készül, nem fotózzák és nem filmezik, szívesen biciklizik, balettozik vagy sütiket süt – szóval azt teszi, amit egy átlagos 19 éves lány tenni szokott.