A világ első butikmoziját nyitja meg ma a Louis Vuitton Rómában. A divatház legújabb üzlete ugyanis egy hajdani mozi (alaposan áttervezett) épületében nyílik meg.


Hatalmas Vuitton áruház nyitja meg csillogó kapuit vasárnap Rómában. A háromszintes, 1200 négyzetméteres üzletben, a Maison Etoile di Louis Vuittonban a divatház szokásos luxustermékein kívül meglepetés is várja a betévedőket: a legfelső emeleten apró moziterem működik. Az új megastore az örök város bevásárlónegyedében, a Via del Corsótól néhány lépésre található, a pontos címe: Piazza San Lorenzo in Lucina.

Egy ősöreg mozi, a Roma Etoile belül teljesen átalakított tereiben nyílik. Éppen ezért született az ötlet: egy épületet, amely száz éven át filmeknek adott otthont, nem szabad megfosztani történelmétől. Így a 19 ülőhelyes kis moziban ezután is folyamatosan peregnek a filmek, és a látogatóknak természetesen nem kell jegyet váltaniuk az előadásra. Havonta más-más tematika alapján válogatnak és vetítenek majd rövid- és dokumentumfilmeket a vendégeknek.

Azokat a szerencséseket, akik a jövő hetet Rómában tölthetik, és február 5-ig beugranak az új Vuitton megastore-ba, még egy pluszmeglepetés is várja: egy híres filmsztároknak készült bőröndökből rögtönzött kiállítás. A szombat esti VIP-megnyitóra több helyi divatblogger is elment, és néhány órával az esemény után egymással versengve rakták fel az oldalaikra a megnyitón készült lesifotókat: a világ első butikmozijára személyesen volt kíváncsi Catherine Deneuve, Natalia Vodianova és Cate Blanchett is.

Sok-sok fotó az ünnepélyes megnyitó illusztris vendégeiről

A fotó forrása: stylecartel.com