A dolgozó nő örök kívánsága, hogy több ideje legyen. Akár egyedülálló, akár családos, a 24 óra valahogy sosem elég. Ezért imádom az olyan apróságokat, amelyek azt az érzést keltik, hogy képesek meggyorsítani a munkámat és rendet tartani körülöttem. Egyszóval segítenek, és értik, mire van szükségem.

Watch diary – a ketyegő napló
Notesz, a közepén kis órával, hogy tényleg tartani tudjuk a lépést az idővel. Az elképzelhető leghatékonyabb eszköz ahhoz, hogy emlékezzünk a tennivalóinkra. Ugyanakkor, mivel folyamatosan láthatjuk, vajon tartjuk-e a tempót, vagy megint lustálkodtunk inkább, és megcsúsztunk a feladatainkkal, leginkább talán rendmániásoknak ajánlható.



MirrorBook Air sminktükör
A MacBook rajongók minden bizonnyal két kézzel csapnának le erre a sminktükörre, ami a MacBook Air kicsinyített mása. Persze funkciók tekintetében ne várjuk ugyanazt a felhozatalt: a képernyő helyén jobbára csak magunkat fogjuk látni. Így találkozik egymással a cybertér és a valóság. Remek kiegészítő, ha afféle geek lányként szeretjük nemcsak a szépet, de a praktikusat is.

Lifebook
Tablet, kamera, telefon és zenelejátszó együtt és egyszerre, egy laptop formájában: ez a Lifebook. A különböző elemek önállóan (is) működnek, együtt pedig egy új eszközt alkotnak. Nincs saját billentyűzet, de ott van a tablet, amely kiemelhető belőle, ha pedig visszaillesztjük, azonnal érzékeli egy szenzor, és tökéletes érintőbillentyűzetté válik. A tablet, a telefon és a zenelejátszó adatait is megoszthatjuk a géppel, amint csatlakoztatva vannak. Egyszerűen nagyszerű, ráadásul remekül néz ki, letisztult, elegáns. Multifunkciós munkamániásoknak kötelező – mintha a modern nőre szabták volna.

Inukshuk kövek
A harmóniáról azonban a legnagyobb rohanás közepette sem szabad lemondanunk. Nekem azért tetszettek meg ezek a kis kövek, mert egyértelműen az egyensúlyt szimbolizálják. Az inspirációt talán az eszkimók adták hozzá, akik az egymásra halmozott köveket kommunikációra és különböző eszközök tárolására is használták. Mai formájukban az íróasztal hasznos díszei lehetnek, mágnesként tartják össze a munka során felhalmozódó cetliket, feljegyzéseket.

Végül pedig egy ráadás: (irodai) madarak a dróton


Képek forrása: freshome.com, yankodesign.com

Szöveg: Gönczi Petra