A nagyvárosi lét számos szépséggel rendelkezik, de egy idő után mindannyiukban feltámad az igény, hogy a természet egy darabját mégis a lakásunkba csenjük. Ezért amolyan urbánus hozzáállással megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből, igyekszünk becsempészni a zöldértékeket a mindennapjainkba, hogy elnyomjuk a városi lét okozta lelkiismeret-furdalást.

Aranyhal trágyázza a szobanövényt
(tervezők: Sheng-Zhe Feng és Ling-Yuan Chou)


A természet különböző formákban jelenhet meg a lakásunkban, de már azon kívül is komoly bástyákat épített ki magának a város utcáin, elég, ha a biciklisek egyre növekvő táborára gondolunk. Mostanra pedig az is bebizonyosodott, hogy egyetlen kétkerekű az egész család számára hasznos lehet.

www.madsencycles.com

Ha pedig valaki arra panaszkodna, hogy a városban már egy talpalatnyi helyet sem lehet találni, nemhogy az ember saját lakásában, engedjünk a kreativitásnak, és nézzük rá kicsit más szemmel: mindig nyerhető egy kis hely. Például, ha újraértelmezzük a porlepte magazinok otthonunkban betöltött szerepét.

Írható párna (Post My Pillow) és szék magazinokból (Hockenheimer Stool)

A városi élet védelmében még megjegyeznénk, hogy bár itt nem ismer mindenki mindenkit, ez azonban nem jelenti azt, hogy kihalt volna az egészséges kommunikáció, csak új formákat ölt: az üzenetváltás egy párnán keresztül is történhet – gyors, kreatív és vicces.

Tehát ha egy kicsit más szemmel tekintünk a városi létre, rá fogunk jönni, hogy ez a „big city life” pontosan olyan különleges, mint ahogyan először elképzeltük, és a kreativitás egyik leggyümölcsözőbb forrása lehet. Szóval lépjünk túl a macskaköveken!

Modern repülőszőnyeg (Nanimarquina)

A képek forrása: demilked.com, gadget-o.com, nedhardy.com

Szöveg: Gönczi Petra