Modellsztorik – régen és ma (IV.rész)

2012. február 04.

Alice Dellal – A Chanel Boy Bag új arca
Ha valakinek, Alice Dellalnak egészen biztosan modellvér csordogál az ereiben. Édesanyja brazil modell, két testvére közül az egyik, Charlotte pedig cipőket tervez Kate Moss és Sienna Miller számára. Sőt a Dellal család szépérzéke nemcsak a divatban mutatkozik meg, hanem a művészetekben is: Alex – Alice bátyja – az East London Gallery tulajdonosa. 


A brazil származású, különleges szépséget leginkább fiús, punk stílusáról és félig leborotvált hajáról lehet felismerni. Egy interjúban a külsejével kapcsolatban ezt nyilatkozta: „Kényelmesen szeretném érezni magam, és szerintem a férfiruhák sokkal kényelmesebbek, mint a nőiek.”



Talán pont ez a kellő nőiességgel megbolondított maszkulin külső az, ami miatt Mario Testino múzsája lett, és az utóbbi években több kampányban is részt vehetett. 2008-ban a Mango arcaként tündökölt, majd ugyanebben az évben az Agent Provocateur modellje lett. A tavalyi évben pedig se szó, se beszéd, Karl Lagerfeld őt választotta meg a Chanel Boy Bag kollekció arcának. A dolog pikantériája, hogy Alice – elmondása szerint – általában nem hord magával táskát. Változtatni persze soha nem késő, és egészen biztos, hogy a punk szépség már nem tud ellenállni a kísértésnek, és a hétköznapokban is a vállára akaszt egy-két Chanel kreációt. 

Ha pedig nem a fotósok kereszttüzében kell állnia, három barátnőjével alapított punkzenekarában, a Metal Thrashben dobol, illetve az általuk alapított Sweet Dick Music néven futó kiadó útját egyengeti.