Angelina Jolie nyomdokaiba lép Weisz Fanni

2012. február 07.

Egy újabb esélyegyenlőségi kezdeményezés élére állt Weisz Fanni – pontosabban a siket modell célkitűzéseinek a megvalósítására hoztak létre egy úgynevezett klasztert, amelyhez bárki csatlakozhat. Fanni hamarosan – a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként – Haitira is elutazik.

Weisz Fanni a keddi sajtótájékoztatón az MTA-n


A mai napon hivatalosan is megalapították a Csend hangja klasztert, amely egy esélyegyenlőségi összefogás különböző szervezetek, cégek és magánemberek között. A hálózat nyitott, bárki csatlakozhat hozzá. A Csend hangja többek között azért fog tevékenykedni, hogy népszerűsítsék és ösztöndíjakkal támogassák a jeltolmácsképzés bővítését, valamint anyagilag szeretnének hozzájárulni a hallásjavító implantátumok műtéti eljárásaihoz is. A klaszter alapításának a kezdeményezője a CLB Packaging (a budafoki kartongyár) volt, és csatlakozott hozzá – többek közt – a Budapesti Kommunikációs Főiskola is.

Fanni támogatója és jó barátja, Vujity Tvrtko azt is bejelentette a keddi sajtótájékoztatón, hogy a következő megmozdulásuk a „Ciki, hogy ide állsz” akció lesz, ezt a feliratot fogják felfesteni a mozgáskorlátozottaknak kijelölt parkolóhelyek elé. A feliratok felfestését Pécsett fogják kezdeni, ahol Tvrtko amúgy is otthon van, és amely városnak az arcává választották Weisz Fannit.

Weisz Fanni hamarosan az Egyesült Államokba utazik, majd – a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként – Haitire is elutazik, hogy személyesen ismerje meg a baptisták ott végzett munkáját.