Modellsztorik – régen és ma (V.rész)

2012. február 09.

Marisa Berenson – A 60-as évek legjobban fizetett modellje


Marisa Berenson 1947. február 15-én született, azaz a napokban tölti be a 65. életévét. Az amerikai modell és színésznő a 60-as évek elején kezdte meg modellkarrierjét, nem kis sikerrel. Pályájának kezdete után nem sokkal a New York Times a legjobban fizetett modellnek nevezte egy akkoriban megjelent újságcikkében.

A 70-es években fotós testvére – akit csak Berrynek becéztek – fotósorozatot készített róla egy neves divatmagazin számára, majd nem sokkal ezután Yves Saint Laurent „a 70-es évek lánya” címet aggatta a modellre. Aztán jöttek a filmfelkérések. Marisa a kifutókról egyenesen a filmek világába rohant, és színésznői tevékenységét a 21. században sem hanyagolja el. A 70-es években a híres rendező, Stanley Kubrick és az olasz filmrendező, Luchino Visconti is szerepeltette egy-egy alkotásában, és nem álltak tőle távol sem a drámai, sem a szórakozottabb szerepek sem. 


1978-ban például a Muppet Show egyik epizódjában is szerepet kapott, az éppen akkor futó mesesorozat harmadik évadában. A filmezéstől pedig máig nem sikerült megszabadulnia: feltűnt a 2009-ben rendezett Io Sono L’Amore című olasz film jeleneteiben is.

Marisának egyébként két férje is volt, de mindkettőtől elvált, ráadásul ezek a kapcsolatok nagyon tiszavirág-életűek voltak. Első házasságából azonban született egy lánya, aki most 35 éves.