Modellsztorik – régen és ma (VI.rész)

2012. február 11.

Cara Delevingne – A Burberry jackpotja


Cara Delevingne még csak idén januárban töltötte be 21. életévét, de már több neves divatmagazin oldalairól nézett vissza ránk. A legtöbb menő divateseményen részt vesz, és fantasztikus fotósorozatokkal büszkélkedhet.

Persze az induláshoz kellett valamilyen löket, mondjuk egy példakép. Ez pedig nem más volt, mint Cara nővére, Poppy, akit csak úgy hívnak: „New York angol rózsája”, és akit már láthattunk például 2009-ben a Marchesa modelljeként. Cara tehát úgy gondolta, hogy nővére nyomdokaiba lép, ebben pedig családja százszázalékosan támogatta. Sőt, talán még Jaggerékkel és Lily Allen szüleivel is megvitatták a dolgot, hiszen Delevingnék jó kapcsolatot ápolnak a két családdal.



A fiatal szőke szépség mindenesetre jól indított. ASOS.com, Clarks Original, Burberry: csak néhány márkanév, amelyekhez az arcát adta. A legnagyobb dobás pedig ezek közül kétségkívül a Burberry volt. 2010-től az angol divatház Carát választotta meg kollekciói modelljeként. A brit fiatal pályája a Burberrynél azóta töretlen. A 2012-es tavaszi–nyári, illetve pre-fall kollekció képein is ő tündököl, hol egyedül, hol pedig Eddie Redmayne angol színésszel.