Modellsztorik – régen és ma (VIII.rész)

2012. február 17.

Irina Shayk – Az Intimissimi örökös arca


Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Irina Shayk a mindennapjaink részévé vált. A metróra várva, kocsiban utazva, plázákban… egyszóval úton-útfélen belé botlunk; azaz egy-egy fotójának plakát formájába. Méghozzá azért, mert 2007 óta ő az Intimissimi fehérneműkampányainak arca, sikere pedig máig töretlen maradt.


Irina kisebb korában még zongorázni járt, és egy zenei iskola padjait koptatta, aztán a gimnázium után marketinget ment tanulni. Majd mikor ezt unalmasnak találta, fogta magát, és idősebbik nővérével beiratkozott egy szépészeti iskolába. 2004-ben már túl volt egy szépségversenyen, amelyet meg is nyert, majd egy évvel később – 19 évesen – már Párizs macskaköves utcáit rótta, és komolyan hozzákezdett modellkarrierjének építgetéséhez.


Nem kellett sok időnek eltelnie – egészen pontosan két évnek –, és máris a kezében tarthatta az Intimissimi szerződését. Azzal, hogy az olasz fehérneműipar egyik vezető cégének arca lett, olyan helyekre juthatott el, mint Chile, Nápoly vagy éppen Granada, ugyanis ezeken és hasonló gyönyörű és egzotikus helyeken zajlottak a fotózások. Három évig – azaz hat szezonon keresztül – ragyoghatott az Intimissimi katalógusaiban, majd a nagy sikerre való tekintettel a cég állandó arcának választotta Irinát. Persze emellett még rengeteg más profilú divatcég kampányában is szerepelt. A Guess, a Replay, a Lacoste, a Victoria’Secret és az Armani csak néhány név a sok közül. Utóbbi kapcsán találtak egymásra Cristiano Ronaldóval 2010-ben, idénre pedig már az esküvőt tervezik.




És, hogy ne csak kampányok kapcsán emlegessük az orosz szépséget, több neves divatmagazin – például a GQ és a Harper’s Bazaar – hasábjain is felbukkant. Sőt ebben a hónapban még az Esquire magazin címlapjáról is ő néz vissza ránk. Ezek mellett pedig azt sem árt tudni, hogy a Models.com 25 legszexisebb modelljéből Irina a 10. helyet kapta meg.