Így kiálthattunk volna fel drámaian, ha egy mondatba kéne besűrítenünk az Oscar-gála vörös szőnyegén tapasztaltakat. Sem Angelina Jolie magasan felsliccelt Atelier Versace ruhája, sem pedig Melaine Griffith aszimmetrikus estélyije nem nyerte el igazán a tetszésünket – valami üdébb, tavasziasabb szín mindkettőjüknek jobban állt volna. 
Angelina Jolie

A már pár éve hagyománynak számító nude, natúr színek, bézsek ismét jó választásnak bizonyultak: Milla Jovovich gyöngyös Elie Saab csodája vagy Rooney Mara kifogástalan, szigorú frizurájához passzoló Givenchy ruhája jól hangsúlyozzák viselőjük előnyös tulajdonságait. Octavia Spencer, a The Help sztárja szintén üde világosban jelent meg, még egy jó pontot kapott tőlünk abban a képzeletbeli ellenőrzőben. Abszolút személyes kedvenc, és csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni róla, vagy csak gondolni rá: Gwyneth Paltrow és Tom Ford minimalista estélyije, megfejelve egy köpennyel és a régről ismerős félhosszú bubifrizurával, amely olyan jól állt neki már régen is. Bomba formában van!
A magazinunkban már említett Zöld Vörös Szőnyeg kezdeményezés keretében az Oscar-nyertes Meryl Streep laza esésű, óarany Lanvin ruhája nemcsak környezetvédelmi szempontokból bizonyult jó választásnak, szabása és anyaga is kiemelte Streep szépségét, és még ünnepibbé tette az eseményt számára. 
Colin Firth szintén „újrahasznosított” a feleségével együtt: ő maga már viselte ezt a szmokingját a tavalyi Oscar-gálán, Livia Firth pedig újrahasznosított poliészterből készült Valentinóban kísérte el. 
Ismét láthattunk csodálatos, kézzel készült remekeket, mint amilyen Jessica Chastain Alexander McQueenje vagy Jennifer Lopez vénuszi mivoltát kihangsúlyozó Zuhair Murad ruhája volt. Külön kedvencünk George Clooney partnernőjének, Stacy Keiblernek óarany lávafolyamot idéző Marchesa estélyije.
Emma Stone végre színben! Bár a masniját kikötöttük volna, hogy még légiesebb hatású legyen!
Natalie Portman most nem nagyon talált bele pöttyös ruhájával, de Glenn Close is túl sokat akart Zac Posen estélyijében – a zakót már nem adtuk volna rá!
Persze tanulságokat maximum az imént és még pár napig az ízekre szedést elviselni kénytelen hollywoodi társaságnak kell levonnia, mi kényelmesen hátradőlhetünk a karosszékünkben, és várhatjuk a következő jelentős eseményt, alaposan kihegyezve kritikai végű tollunkat! Maximum hálát adhatunk, hogy idén sem voltunk a vörös szőnyegen – ha ez ezzel is jár!

Melaine Griffith és Antonio Banderas
Milla Jovovich
Rooney Mara
Octavia Spencer
Gwyneth Paltrow
Meryl Streep
Colin Firth és felesége
Jessica Chastain
Jennifer Lopez
Stacy Keibler
Emma Stone
Natalie Portman és férje
Glenn Close

(forrás: news.moviefon.com, oscar.go.com, rollingout.com)