Ha érteni akarod a világot…

2012. február 29.

Dokumentumfilmek a Toldiban
Az ELTE Társadalomtudományi Kara idén is megrendezi dokumentumfilm-fesztiválját Ha érteni akarod a világot… címmel 2012. március 2–4. között a Toldi moziban. A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is a társadalmi érzékenységgel bíró filmek kerülnek a középpontba. A programban 16 magyarországi premier, köztük két magyar dokumentumfilm ősbemutatója szerepel. A rendezvény minden programja nyilvános és ingyenes.


A fesztivált péntek este a Waste Land című brazil–brit film nyitja. A szombati napra válogatott filmek a nyugati társadalmakban élők választási lehetőségeinek komplexitásába nyújtanak betekintést; vasárnap a nagyteremben leginkább olyan alkotások kerülnek terítékre, amelyek rendre fajsúlyos kérdéseket fogalmaznak meg a fogyasztói társadalmakban élők felelősségével kapcsolatban, a kisterem pedig a magyar filmeké. A teljes programért kattints ide!

Szombaton 13.30-kor kezdődik a Girl Model című film vetítése, az amerikai–orosz dokumentumfilm két sorsot mutat be: Ashley-ét, a meghasonlott modellügynökét, aki új, fiatal arcok után kutat Szibériában a Japán divatpiac számára, és Nadjáét, aki 13 évesen orosz vidéki életét feladva Tokióban próbál szerencsét, hogy otthon maradt családján segítsen. A vetítést követően 15 órától a filmhez kapcsolódó panelbeszélgetést tartanak, amelyen a Marie Claire divatszerkesztője és stylistja is részt vesz. A beszélgetést Veiszer Alinda moderálja.