Avon nyaklánc a nőkért

2012. március 03.

Reese Witherspoon, az Avon a Nőkért Alapítvány elnöke bemutatta be az Avon legújabb adománygyűjtő termékét. A nők végtelen lehetőségeit szimbolizáló nyaklánc értékesítéséből származó nettó bevétel 100 százaléka a családon belüli erőszak elleni küzdelmet támogatja majd.

Andrea Jung és Reese Witherspoon


A közeledő nemzetközi nőnap alkalmából 2012. február 28 és március 1. között második alkalommal rendezték meg Washingtonban a Családon Belüli Erőszak Elleni Küzdelem Nemzetközi Konferenciáját, amelyen Magyarország mellett 90 ország összesen több mint 1500 képviselője vett részt. A konferencián felszólalt többek között Andrea Jung, az Avon első elnök-vezérigazgatója, illetve Valeri Browman Jarett, Barack Obama senior tanácsadója és Marie Cavallier dán hercegnő is.

Az Avon felelősségvállalási tevékenységének egyik központi eleme a 2004-ben indult „Erőszak Ellen a Nőkért” kampány lett, amely nemcsak az oktatásra és a prevencióra fókuszál, hanem az áldozatok támogatására is. A donációs termékekből befolyt összeg teljes egészével alapítványokat és a családon belüli erőszak áldozatait támogatja a vállalat. Az Avon tavaly a UN Women civil szervezettel működött együtt.

Nézd meg Reese Witherspoon videoüzenetét!

Magyarországon ma minden ötödik nő találkozott már a családon belüli erőszak valamilyen formájával, legyen az fizikai vagy szexuális bántalmazás, lelki kiszolgáltatottság vagy anyagi fenyegetettség. A legutóbbi hazai kutatás szerint hetente egy nő, havonta egy gyerek hal meg családon belüli erőszak miatt.

Szöveg: Gönczi Petra