Adriai ínyencségek

2012. március 12.

Wellnesscsemegék, tengerparti séták és kávéfesztivál. A Kvarner-öböl gyöngyszeme, Opatija (Abbázia) néhány óra alatt elérhető Magyarországról. Imádjuk a Balatont, de az megvár, a kora tavaszi meleget sehol sem élvezhetjük úgy, mint a napsugarakat ezerszer felerősítő, csillogó tenger partján.

Milenij Hotel

Wellnessnapok
Márciusban hagyományosan Wellness Open Days programot tartanak Opatija szállodáiban. Jobbnál jobb hétvégi csomagokat, különleges szolgáltatásokat találnak ki, érdemes szörfözni kicsit a neten. Néhány érdekesebb a márciusi ajánlatok közül.

Grand Hotel Adriatic: ajándékkezelések
Hotel Bristol: relaxációs kezelések és kedvezményes csomagok
Thalasso Wellness Centre Opatija: illatos fürdő babérlevelekből, vasárnaponként pedig szervezett tengerparti séták a környékbeli babérligetek felfedezésére.
Milenij Hotel: thai masszőrök és holisztikus kezelések.
Grand Hotel 4 opatijska cvijeta: hétfőn kezelések férfiaknak, csütörtökön női nap, kedden személyi edző.
Hotel Mozart: japán fürdő.

Kávéillatba burkolva
Március 30. és április 1. között kedvenc reggeli italunké a főszerep Opatijában: a Coffee Festivalon a legkülönbözőbb, hagyományos és ízesített, fahéjas, vaníliás kávék, valamint a belőlük készült édességek sorát tesztelhetjük-kóstolhatjuk. A téma a város legtöbb éttermének és kávézójának a menüjében megjelenik. Lesz kávézaccjóslás és a patinás Hotel Imperialban megrendezik a nemzeti baristaversenyt, ahol kiderül, ki készíti az idén Horvátország legfinomabb eszpresszóját és kapucsínóját.

Elegáns oldtimerek
Opatija központi, Slatina nevű strandján húsvéthétfőn klasszikus autók vonulnak fel. Délelőtt 10-kor kezdődik a parádé. Miután a helyszínen megkóstoltuk a tradicionális húsvéti finomságokat, be is huppanhatunk valamelyik gyönyörű modellbe. A környék oldtimer-tulajdonosai ilyenkor pár órára félreteszik aggodalmaikat, és megengedik, hogy megérezzük, micsoda különbség egy ilyen járgányban ülni. Vigyázat, a kocsik között minden évben akad néhány eladó darab is…

Fotók: www.milenijhoteli.hr, liburniablog.wordpress.com, www.opatija.net