Vasárnap ismét WAMP

2012. március 23.

A húsvét előtti vásáron ez alkalommal is több mint száz magyar tervező terméke várja a dizájn-fanatikusokat a Millenárison. Ismét jelentkezik a gasztro szekció is, és ezen a márciusi vasárnapon debütál a WAMP vadonatúj kezdeményezése, a legvagányabb tervezőket bemutató WAMP+. A speciális installációval berendezett szekcióban a legmagasabb színvonalat képviselő dizájnerek kaphatnak helyet. A részvétel lehetősége meghívásos vagy pályázati úton nyerhető el. Annak érdekében, hogy valóban a legjobbakkal találkozhassunk, a WAMP zsűri segítségét is igénybe vette.

A döntés meghozatalában a szakma alapos ismerői vettek részt: Simonovics Ildikó divattörténész, a streetfashion.hu alapítója, Spengler Katalin művészettörténész, műgyűjtő, ékszerszakértő, Barcza Dániel a MOME Design Intézetének igazgatója és Kovács Dániel a hg.hu főszerkesztője. Első alkalommal 16 tervezővel találkozhattok. Ott lesz többek között Anh Tuan, aki legújabb, 2012 őszi-téli kollekcióját hozza el nekünk, bemutatkozik az egyre népszerűbb cipőmárka, a Pleasemachine és tervezője, Anna Zaboeva, sőt új darabokkal készül az Artista is. Megismerkedhettek Ferencz Vanda izgalmas ékszerivel, Geréby Zsófi kifejezetten városi biciklistákat célzó UrbanLegend ruhakollekciójával és Gyulai Nati azonnal felismerhető stílusjegyeket hordozó merész öltözékeivel is.

A hónap dizájnere Ducsai Judit, aki bár még csupán egy éve diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán, KLOCC kollekciója 2011-ben Magyar Formatervezési Díjat nyert. Az organikus formaalakítású, filcből készült tároló- és táskakollekció szándékoltan visszafogott, tisztán funkcionális. A sorozat közel egy éves tervezési időszak eredménye, kiindulópontját és technológiai hátterét a kalapos mesterség jelentette. A soron következő WAMP-ra Judit vadonatúj munkájával, a TWINS – textil és nubuk kombinációjából készült – táskakollekcióval készül. A két részből álló kézi és válltáskák többféleképpen használhatók, és mindegyikükhöz több, különböző színű textilbelső tartozik, amelyek az aktuális öltözékünk szerint cserélhetők.

TWINS

WAMP – a design vásár
2012. március 25.
Millenáris, B. csarnok
Nyitva: 10.00-18.00