Gombold újra! – a nyertesek

2012. április 02.

Nyolcezren látogattak ki szombaton a Millenárisra a második Gombold újra! Divat a magyar öltözéktervezési pályázatot lezáró egész napos rendezvényre. A divatbemutatókat háromezren látták élőben a helyszínen, és több ezren követhették figyelemmel a Vodafone által biztosított online közvetítést. A győztes ruha az április közepén megjelenő Marie Claire címlapján is látható lesz.

A győztes ruha Ebergényi Rékán


A Gombold újra! Divat a magyar kortárs öltözéktervezési pályázat fődíját Farkas Anett nyerte öltözék kategóriában, valamint a MIMM, vagyis Nagy Móni és Hendzsel Ilona kiegészítő kategóriában. A Design és hagyomány pályázat nyertese Somogyi Alett lett öltözék, és Vitányi Anna kiegészítő kategóriában. Az élő, online közvetítésre leadott közönségszavazatok alapján a Vodafone Smart Store különdíját Erdei Gergely kapta, így ő tervezheti az okostelefon üzlet következő munkaruha kollekcióját. Különdíjat vehetett még át Molnár-Madarász Melinda (BKK), Söptei Eszter (Black Box Concept Store), Szűcs Ágnes (OurStyle Boutique), Kalácska Zsanett (WAMP) és Domokos Mihály (Fashion Issue).

A Gombold újra! Divat a magyar második öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Design Terminál Nonprofit Kft. hirdette meg. A résztvevők feladata valamely magyar viselettörténeti érték átírása volt kortárs, mai trendeknek megfelelő formába. A kezdeményezés célja, hogy az eredményesen pályázó fiatal tervezők számára elősegítse önálló vállalkozás elindítását, sikeres piacra lépésüket és termékeik ismertségét, hozzájárulva ezzel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez.

A pályamunkák válogatásakor a szakmai zsűri figyelembe vette azt is, hogy a kollekciók mennyire építhetők be a forgalmazók mindennapi viseleteket tartalmazó kínálatába. A rendezvény létrehozásában közreműködött a Moholy-Nagy Művészeti Egytem, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Samsung és a Vodafone.

A Gombold újra! konferenciáján mutatták be A magyar divat 1116 éve című, a szervezők gondozásában megjelent angol és magyar nyelvű albumot, amely a magyar viselettörténetet dolgozza fel. A kiadvány a könyvesboltokban is elérhető.

Kapcsolódó bejegyzés:

Interjú Florence Deladrière-rel, a Marie Claire International divatszerkesztőjével, aki Gombold újra! zsűritagja volt