Gyűlnek az aláírások a bántalmazott nők érdekében

2012. április 06.

Jaksity Kata felhívására 16 közismert személyiség összesen 4464 aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállás lehessen. Az aláírásgyűjtés április 18-ig tart.

Farkasházi Réka, Szabó Győző és Ábel Anita is aláírták


Magyarországon ma minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája, legyen az fizikai vagy szexuális bántalmazás, lelki kiszolgáltatottság vagy anyagi fenyegetettség. Jaksity Kata évek óta küzd a családon belüli erőszak ellen, így a Halász Pálma által indított aláírásgyűjtést támogatva felhívást indított, melyhez számos önkéntes mellett 16 közismert személyiség is csatlakozott. Március 30. és április 1. között országszerte több helyszínen önkéntesek csoportja gyűjtötte az aláírásokat a Cinema City mozijaiban.

„Évek óta próbálok aktívan támogatni bántalmazott anyákat, mely során gyakran szembesülök azzal, hogy a hiányos törvényi háttér miatt milyen nehézségekkel küzdenek. Részemről teljesen egyértelmű volt, hogy valamilyen formában segíteni szeretném az aláírások összegyűjtését. Külön öröm számomra, hogy a hétvégi akció során a számtalan önkéntes mellé közismert emberek is csatlakoztak. Név szerint: Zsédenyi Adrienn, Ábel Anita, Bombera Krisztina, Csonka András, Danny Blue, Farkasházi Réka, Kandász Andrea, Katus Attila, Makranczi Zalán, Németh Kristóf, Perjés János, Szabó Győző, Szekeres Adrienn, Tabáni István, Sarka Kata és Hajdú Péter, akik összesen 4464 aláírással járultak hozzá a hétvége sikereihez” – mondta Jaksity Kata.

Tabáni István

Az akcióról Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnöke így nyilatkozott: „Civil emberként elmondhatatlanul nagy sikernek tartom, hogy kérés nélkül is támogatnak közismert emberek. Ez egyértelműen arra utal, hogy a kezdeményezésnek van értelme és sokan egyetértenek vele. Remélem, majd az eredmények is ezt mutatják.”

Az aláírásgyűjtés csak akkor éri el célját, ha 2012. április 18-ig ötvenezer érvényes aláírás érkezik be az Élet-Érték Alapítványhoz. Az érvényes aláírásgyűjtő dokumentumot a www.alairas.atw.hu és a www.avonanokert.hu oldalakról lehet letölteni és kinyomtatni. A kitöltött íveket a Halász Pálma, 1583 Budapest, Postafiók 11. címre várják.

Kapcsolódó bejegyzésünk:

Aláírásgyűjtés a bántalmazott nőkért