Büszkeség és kulisszatitkok

2012. április 08.

Pótoljuk elmaradásunkat és elbüszkélkedünk azzal, hogy egy tavaly nyári New York-i riportunkat az indiai Marie Claire után nemrégiben a mexikói Marie Claire is átvette.

Rendszeres olvasóink biztosan emlékeznek a tavaly júliusi lapszámunk riportjára Amerika első meleggimnáziumáról, a Harvey Milk Schoolról, amely menedéket nyújt azoknak a diákoknak, akiket máshol kirekesztettek, megaláztak. New Yorkban élő újságírónk, Donáth Mirjam – hosszas szervezés után – bejutott az iskolába, beszélt tanárokkal és diákokkal is, Szűcs Enikő fotós pedig megörökítette a diáksereg jellemző pillanatait. Az exkluzív riport már több nemzetközi kiadás érdeklődését is felkeltette, először az indiai, nemrégiben pedig a mexikói Marie Claire is átvette a cikkünket.

Akit pedig az is érdekel, hogy hogyan jut el az indiai vagy a mexikói Marie Claire szerkesztőségébe a mi riportunk, hogyan értesülnek az általunk feldolgozott témákról, eláruljuk, hogy a lap megjelenésekor a világ számos Marie Claire szerkesztőségébe postázunk egy példányt, és ugyanígy megkapjuk mi is a külföldi lapszámokat. Létezik egy online adatbázis is, de sokszor a kézbe vett magazinokban figyelünk fel mi is egy-egy jó témára. A nemzetközi kiadásokat összefogó Marie Claire International pedig rendszeresen körbeküld a szerkesztőknek egy válogatást azokból a cikkekből, divat-, és szépséganyagokból, amelyeket különösen jónak tart – reméljük, még sokszor felfigyelnek a munkáinkra.

Kapcsolódó bejegyzések:

Már Indiában is hódítunk

Ez a gimi más mint, a többi – cikkünk az nlc-n