A Föld napja a Kino moziban

2012. április 20.

Április 22-én különleges eseményhez csatlakozik a Kino: a Föld napján a világ 160 országában vetítik le azt a dokumentumfilmet, amelyen összesen 19 ezer filmkészítő dolgozott azért, hogy világméretű problémákra hívják fel a figyelmet.

Magyarországon egyedül a budapesti Kinóban tekinthető meg – és csak egyetlen vetítésen – az a film, amely az Egy nap a Földön címet kapta. A film egyetlen nap – 2010. október 10. – történéseit mutatja be. Összesen 19 ezer filmkészítő – profi és amatőr – rögzítette e nap eseményeit, a háromezer óra forgatott anyagból pedig egy egész estés hosszúságú dokumentumfilmet állítottak össze. A szervezők 95 olyan országba juttattak el kamerákat, ahol különben nehezen jutnának technikai infrastruktúrához – ezt a kezdeményezést egyébként az ENSZ támogatásával 2015-ig folytatni fogják.

A film világméretű problémákra mutat rá, és ritkán látott képekkel szolgál olyan helyszínekről, mint Észak-Korea, Irán vagy Koszovó. A film elkészültén túl a projekt óriási jelentőségű kapcsolódási felületet hozott létre a világ filmkészítői között.

A film hossza 98 perc, rendezője és a kezdeményezés alapítója: Kyle Ruddick

Nézd meg a film előzetesét itt!

A vetítés időpontja: április 22. 16 óra.
A vetítésre a belépés ingyenes, de mivel a terem befogadóképessége korlátozott, érkezési sorrendben lehet elfoglalni a helyeket.