Tour de Velencei-tó

2012. május 11.

A hétvégén hivatalosan is kezdetét veszi a kerékpáros szezon a Velencei-tónál. A családok és túrázók számára kiváló lehetőség a formába lendüléshez a PORT.hu kétnapos túrája, amelynek 30 kilométeres távja ingyenes lesz május 12-én, szombaton. Déli 12 órakor indul a velencei Drótszamár Kempingtől, és végig kijelölt kerékpárúton halad a tó körül. Az első 2000 előzetesen regisztráló ingyenesen kapja meg a részvételi csomagot, amely tartalmazza az indulás jogát, két frissítőt, könnyű ebédet a célban és emlékpólót.

A komolyabb kihívást kedvelőknek, szintén május 12-én, 70 és 110 km-es országúti távokat jelöltek ki a szervezők, az út érinti a Vértes legszebb részeit. Május 13-án a Velence-hegység ismeretlen, de gyönyörű tájain tekerhetnek az erdőkben a terepkerékpárosok 30 és 60 kilométeres útvonalakon. A két nap során, a futamok összes indulója részt vehet az ajándéksorsolásokon, ahol három kerékpár és több tucat bringás kiegészítő talál gazdára, összesen 1,5 millió forint értékben.

A szezonban összesen három különböző tókerülő esemény is várja majd a közönséget, júnus 2-án a Balaton (Tour de Pelso), míg szeptemberben a Tisza-tó (Tisza-tó Maraton) lesz a célpont.

További információ, előnevezés és kedvezményes szálláscsomagok a www.kozepdunantul.itthon.hu, és a bringa.hu/tosport oldalon.