Irány a vízpart! – Nyári programok a Balaton és a Tisza-tó mellett

2012. június 06.

Bár egyelőre a nyár igen szeszélyesnek mutatkozik, azért szép lassan beköszöntenek a melegebb napok is, így itt az ideje elgondolkodni azon, hová utazzunk majd a kánikulában, akár egy hétvégére is. Ha vízparti szórakozásra vágyunk, akkor a legjobb, ha a Balaton vagy a Tisza-tó felé vesszük az irányt.


A Balaton környéke számos rendezvénnyel várja az érdeklődőket már júniusban is. Ha az egész családdal utazunk, izgalmas program lehet például a Szigligeti Várjátékok, de megnézhetjük a „3H: Hagyomány – Hungarikum – Herend” című kiállítást is egészen szeptemberig. A sport szerelmesei egészen biztosan jól érzik majd magukat a Gyenesdiáson megrendezendő Festetics Futamon, a gasztronómia kedvelőinek pedig a Keszthelyi Múzeum a legjobb választás, ahol a kávézás történetét bemutató kiállítás tekinthető meg egész nyáron. Számos verseny, autó- és motorfelvonulás, sport- és kulturális esemény gondoskodik az itt nyaralók kikapcsolódásáról, így nem lehet kérdés, hogy a Balaton vize mellett mást is kipróbáljanak.

Ha pedig a Balatonon már mindent láttunk, irány a Tisza-tó, ahol a májusban megnyílt Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és kalandpark igazi csemege lehet a kisgyerekes családoknak és a baráti társaságoknak is. Választhatjuk még a Tisza-tavi Vízi Sétányt, a Robin KalandSzigetet, a Tiszavirág Ártéri Sétautat, de hajókázhatunk is a tó menetrend szerinti hajójáratain. Júniusban Folk Fesztivál, Birkafőző Fesztivál, júliusban Sárkányhajó Road Show, Triatlon Nagyhét és Halas Napok is várják a környékre érkezőket. Tiszafüreden „örömíjászversenyt” is rendeznek, Kiskörén pedig felvonulnak majd a Volkswagen „bogaras” autóinak szerelmesei is, amit szintén kár lenne kihagyni.

Szöveg: Gönczi Petra