Egy dolgot azért tisztába kell itt tenni. Madonna …

2012. június 07.

Egy dolgot azért tisztába kell itt tenni. Madonna nem volt offenzív Gagával szemben, az pedig, hogy Gaga kétszer elmondott néhány jónak tetsző mondatot Madonnáról nem kisebb médiafogás, mint Madonnának a Born this Way-t énekelni.

Express Yourself/Born this Way történetben van egy nagyon kellemetlen részlet, amit valahogy nem nagyon hangoztatnak sehol. Lady Gaga a The Tonight Show with Jay Leno c. műsorban közölte, ő kapott egy e-mailt Madonnáéktól, amiben maximális támogatásukról biztosítják a Born this Way-jel kapcsolatban. Másnap Madonna szóvivője közölte, ez egyszerűen nem igaz. Tény.
A BTW 2011 februárjában jött ki, nagyon hamar elindult ez az egész másolás-dolog, de Madonna semmit nem mondott ezzel kapcsolatban. A legelső, amikor egy ilyen irányú kérdésre válaszolt az idén januárban volt (11 hónap után!), és annyit mondott "When I heard on the radio … I said, 'that sounds very familiar' … It felt reductive.". Azt már csak nem lehet neki felróni, hogy kimondja, amire gondolt vagy igen? Tény.
Ha valakinél megtalálom a saját szellemi termékemet, amint az a sajátjaként adja el, azt úgy hívják plágium, erre azt hiszem Magyarországon most ezt senkinek nem kell magyaráznom. Ilyen esetben pedig általában igen hamar a bíróságon találja magát az ügy. Semmi ilyesmi nem történt, Madonna nem is mondott ilyet soha. Tény
Ráénekli a BTW sorait az EY-re és tökéletesen ráillik? Ötletes visszavágás.
Végül pedig még annyit szeretnék, hogy Madonna nem énekelhetné a BTW-t, ha nem kapna rá engedélyt, hiszen ugyebár jogvédett a dal. Madonna és Gaga ugyanannál a kiadónál vannak, a hírverés pedig mindenkinek csak jó. Akik ilyenen vitatkoznak azok csak a rövidlátásukról tesznek tanúbizonyságot.

Köszönöm, hogy végigolvastad!
Bubblegum B