"nem volt offenzív […] nem kisebb médiafogá…

2012. június 07.

"nem volt offenzív […] nem kisebb médiafogás, mint Madonnának a Born this Way-t énekelni" – ha majd gaga a respect yourselfet énekli a btw közepén, akkor mondd ugyanezt. nyilván nem lesz offenzív, nyilván csak médiafogás lesz. nyilván!

"annyit mondott "When I heard on the radio … I said, 'that sounds very familiar' … It felt reductive.". Azt már csak nem lehet neki felróni, hogy kimondja, amire gondolt vagy igen?" – ha majd megkérdezik gagát, hogy miért választotta pont a respect yourselftet, és hasonló kétértelmű válaszr fog adni… nos, nem lehet felróni neki. igaz? nyilván!

"[…] plágium […] hamar a bíróságon találja magát az ügy. Semmi ilyesmi nem történt" – jóhogy nem, mert alapja sem lenne a dolognak.

"Madonna nem énekelhetné a BTW-t, ha nem kapna rá engedélyt, hiszen ugyebár jogvédett a dal" – én úgy tudom, hogy szabadon énekelheti – ld. számos cover, katy perry stb. -, de ha kiadja mondjuk dvd-n a turnét, akkor viszont valóban kell fizetnie.

azzal viszont egyetértek, hogy jó médiafogás az egész – madonna részéről. nem hiszem, hogy gaga belemenne ilyesféle pitiáner ügyekbe. neki nem kell aktualitás jelenleg (sőt, az embereknek kicsit elegük is van belőle), madonnának viszont igen, nagyon is. szerintem semmi megegyezés nem történt köztük, ezt bizonyítandó, hogy a btw (egyik) producere twitteren elég ocsmányul írt madonnáról… csak azt akarom mondani, hogy nem lehet mindent a jónak tarott médiafogással magyarázni. egyébként madonna sem fog jól járni. jelenleg minden cikk – ami ezzel kapcsolatos volt -, többek között a forbes (!) is negatívan reflektált erre a húzásra.

stílusosan zárva: madonna eléggé mellényúlt. tény!