A fotóról mindenkinek – Maurer Dórával

2012. június 18.

Izgalmas szellemi és vizuális élmények várnak a Fotóművészeti Szabadegyetem látogatóira a Mai Manó Házban. Kedden Maurer Dóra Kossuth-díjas művész tart előadást a ma fotográfiájáról.

Mérhető, látható, hogy az elmúlt évek során rohamosan növekszik az érdeklődés korunk művészeti jelenségeinek megértése, megismerése iránt. A fotóművészet is egyre inkább elfoglalja méltó helyét és rangját, hiszen alapvetően változtatta meg vizuális kultúránkat, új perspektívákat nyitott a művészi kifejezési formákban, és információs hatalommá lett a világról való tudás, és az emlékezés területein.

A fotó a legtágabban művelt művészeti ág, gyakorlatilag mindenki űz(het)i, akinek van egy kis hobbi fényképezőgépe. A Fotóművészeti Szabadegyetem a Magyar Fotográfusok Házában sorozat keddi előadásán Maurer Dóra Kossuth-díjas művész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem professzora merül el a fotó különböző kérdéseiben. Kiterjesztett fotográfia című, gazdag fotó-illusztrációval kísért előadásán a látogatók izgalmas szellemi és vizuális élményekben részesülnek.

Kiterjesztett fotográfia, 2012. június 19., kedd 18.30, jegyárak: 1000 Ft felnőtteknek; 500 Ft diákoknak és nyugdíjasoknak, Magyar Fotográfusok Háza, Budapest VI., Nagymező utca 20.
www.maimano.hu/fotomuveszeti_szabadegyetem.html

Fotó: www.vintage.hu