Lelkünk valódi hangja

2012. szeptember 20.
Lelkünk valódi hangja

Zenei workshop Ida Kelarovával

Létezhet olyan zenei műhely, amelynek nem az a célja, hogy szebben, tisztábban, vagy még tökéletesebb technikával énekeljünk? Ida Kelarova egyedülálló módszerének épp ez a lényege: arra tanít, hogy az éneklés segítségével megoldjuk belső blokkjainkat és rátaláljunk végre a saját hangunkra.

Ida Kelarova

Ida Kelarova a brunoi Zeneakadémián végzett legendás énekes, kórustanár, zeneszerző, akit érzelemmel telített előadásmódja és roma nyelven előadott dalai tettek világhírűvé. 30 éves tanítási tapasztalatát sűrítette a most Budapesten is bemutatkozó programjába.

„Az éneklés gyógyít. Jól használva, pszichés és lelki védelmet biztosít a mindennapi történések fizikai, érzelmi és mentális terhelése közepette – mondja Ida. – Teljes tüdőből énekelni a leghatékonyabb orvosság a depresszió ellen. Feltölt a szükséges életenergiákkal, és segít lebontani a testben bennrekedt és negatív energiává alakult érzelmeket.

A workshop angol nyelven zajlik, és roma dalokon keresztül kalauzol végig az emberi érzelmeken. A roma zene összetett dallamszerkesztése, tempóváltásai, vibráló intonációja és a sok légzésszünet alkalmassá teszi akár a terápiás munkára is. A zene nyelvén minden érzelem megfogalmazható, hiszen az éneklés a beszédnél sokkal erőteljesebb, hatékonyabb kommunikációs eszköz. Azoknak ajánljuk, akik fejlődni szeretnének, gyakran fáradtak, szomorúak vagy régóta nem találják a saját útjukat.

A Lelkünk valódi hangja zenei workshopot október 19. és 21. között tartják a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házban.
Infó: valodihang.wordpress.com