Kozmetikai cég vezetője a TOP 50-ben

2012. október 01.

A Fortune magazin közzétette az ötven legbefolyásosabb amerikai nő névsorát. A lista élén az IBM elnöke áll, a nyolcadik helyet a Facebook második embere foglalja el, míg az AVON vezérigazgatója 17. helyezésével például a Google egyetlen női tanácsadóját, vagy Oprah Winfrey-t is maga mögé utasította.

Az 53 éves Sherilyn McCoy idén tavasszal kezdte meg pályafutását az Avonnál. A kozmetikai cég mindig is büszke volt arra, hogy náluk minden nőnek esélye van a karrierépítésre, ha megfelelő szorgalommal és céltudatossággal rendelkezik. Azért tartják ideális vezetőnek, mert képes felfedezni a tehetséget, és hagyja kibontakozni azt, emellett kivételes érzéke van emberei motiválásához. Jelenlegi pozíciója előtt a Johnson and Johnsonnál több márkáért volt felelős.

Az ötvenes lista legfiatalabb tagja egyébként a Yahoo 37 éves vezérigazgatója, Marissa Mayer, aki csak néhány hónapja igazolt át a Google-től, ahol 13 évig dolgozott. A rangos névsor többi tagja mind negyven év feletti, míg a túlnyomó többség az ötvenes éveiben jár.

A teljes lista megtekinthető itt.