Dizájnerek tervezik, és sérült emberek készítik a Fruit of Care ajándéktermékeit. A mikrovállalkozás most rangos díjat kapott, és kiállításon mutatkozik be.


Design Management Díjjal ismertek el egy olyan vállalkozást, amelynek termékeit a Marie Claire magazin is szívesen mutatja be oldalain. A Fruit of Care innovatív dizájn, minőségi kézművesség és társadalmi felelősségvállalás egyben, hiszen a nonprofit szervezetnek köszönhetően fogyatékkal élők állítanak elő dizájnerek által tervezett ajándéktárgyakat. Papírárut, gyertyát, szappant, lámpákat és kiegészítőket. A Marie Claire-ben legutóbb kesztyűbábok szerepeltek, és viszontláthatjuk a Fruit of Care-t a decemberi számban is.

A mikrovállalkozás keretein belül dolgozó, megváltozott képességű emberek biztonságosan tudnak előállítani esztétikus, jó minőségű termékeket. Tavaly nyolc, sérült embereket foglalkoztató műhely szállított a Fruit of Care-nek az ország különböző pontjairól, a termékek előállításában közel 200, fogyatékkal élő vett részt. A szervezetet bemutató kiállítás az Iparművészeti Múzeumban december 2-ig látogatható, ugyanitt nézhetjük meg a Magyar Formatervezési Díjjal elismert idei alkotásokat is.

Fotó: Fruit of Care