Kifutóra hangolt ütemek – ez szólt a Marie Claire Fashion Daysen

2012. október 21.

Az idei Marie Claire Fashion Days zenei arculatáért a Kollektiva és a Sticky Beats zenei formációkból jól ismert TMX felelt. A dizájnerek világához tökéletesen illeszkedő, közel ötórányi összeállítás nemcsak a modellek számára volt különleges élmény, hanem a tervezők és a közönség számára is. A mixeket most bárki meghallgathatja.


Idén negyedik alkalommal rendeztük meg a Marie Claire Fashion Dayst, amely 22 hazai tervezőnek adott lehetőséget őszi és téli kollekciójának bemutatására. A Fashion Dayst a zenei arculat szempontjából is szerettük volna egységesebbé tenni, ezért a Kollektiva DJ és promotercsapat, illetve a Sticky Beats crew vezető DJ-jeként is ismert TMX vette át a stafétabotot a rendezvénysorozat zenei aláfestésében.

Zenét szolgáltatni egy ekkora show-hoz összetett feladat: a 22 tervező és a szponzorcégek zenei profiljának koncepcionális összehangolása, a kért zenék vagy azok remixeinek felkutatása, minden egyes zenei anyag professzionális megszerkesztése összehangolt kommunikációt igényelt.

Benus Dani hidegebb, fémesebb, a katonai uniformisok világát újragondoló kollekciójához kitűnően illett Ry & Frank Widermann letisztult minimáldarabja és az atmospheric house világába kalauzoló Gus-Gus-sláger. Ezzel szemben Abodi Dóra vizuálisan jóval teltebb, szlávos hatású munkáihoz jobban illettek a patetikus, mégis könnyedebb nu disco darabok – élükön Lana del Rey klasszikusával. Talán az sem meglepő, hogy Mojzes Dóra Prometheus film inspirálta pszeudo-horror darabjai Emikának a dirty house és a dubstep határán billegő ’3 hours’ slágerére elevenedtek meg igazán.

Sármán Nóra csipkés ruháinak kreatív újragondolásai a chicago house ős Frankie Knuckles borúsabb trackjére szólaltak meg, míg Szegedi Kata aszimmetrikus, oversize darabjaihoz tökéletesen illik az Azari & III fanyar gay disco hangzása. A USE idei letisztult, földszínű kreációit a Four Tet és a Mozaik légies, rezignált zenéi kísérték, a KEPP Showroom groteszken bájos világát pedig az Apparat kedvesebb, csilingelő glitchi ambientjei fonták körbe.

Az ANNAEVA tervezőpáros fekete és bézs színekkel operáló tervezői játékához érdekes párosítás volt a koszosabb kortárselectro-merítés a Gesaffelstein munkáival, míg a TheFOUR dekadens eleganciáját tökéletesen tükrözte a Desireless Voyage, Voyage című korai spaceromantikája.

Az alábbi Soundcloud-linken meghallgatható az összes, a Marie Claire Fashion Daysre készített zenei anyag.

TMX a Facebookon
https://www.facebook.com/tmxband?fref=ts

Sticky Beats
https://www.facebook.com/stickybeats?fref=ts

Marie Claire Fashion Days-program
http://www.mcfashion.hu/program/programok/6174/

TMX – Marie Claire-sets
http://soundcloud.com/tmxband/sets/marie-claire

TMX – 2012. őszi mix
http://www.mixcloud.com/kollektiva/tmx-autumn-selection-2012-vol-1/

Legújabb Anker DJ-s Image video (többek közt a Sticky Beatsszel)
http://youtu.be/I1AtqgamUJc