Pillantás Audrey Hepburn táskájába

2012. november 09.

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart néhány személyes tárgya látható pénteken és szombaton az S.T. Dupont Andrássy úti üzletében.

Csemegének számító minikiállítással ünnepli 140. születésnapját az S.T. Dupont. A luxuscikkeiről ismert francia cég budapesti üzletébe történelmi darabok érkeztek az alkalomra: toll, öngyújtó, táska, amelyek egykor előkelőségek részére készültek. A Dupont ügyfelei szinte a kezdetektől királyok, császárok, maharadzsák és világsztárok voltak, a cég most futó kampányának arca is két legenda, Audrey Hepburn és Humphrey Bogart. Nekik annak idején személyre szabott kézi- illetve utazótáskát alkotott a cég.

Dupont terméket használt Churchill, Al Capone, Hitchcock, Jackie Kennedy vagy Marilyn Monroe is, és a márka egyik védjegyének számító, jellegzetes klikk hangot adó öngyújtóval gyújtott cigarettára Coco Chanel. Miután az Élysée-palota hivatalos beszállítói is, a Sarkozy házaspár tőlük rendelt tavaly nászajándékot Vilmos herceg és Katalin hercegnő részére. A mesés utazótáska pontos másolata most szintén megtekinthető az Andrássy úton.

A tollak és öngyújtók mellett ékszereket, dísztárgyakat és kiegészítőket is gyártanak a Dupont műhelyeiben. Az arany-, ezüst-, lakk- és bőrdíszműves mesterek mindent kézimunkával, azonosítószámmal, több száz munkafázissal készítenek bőrből, nemesfémből, sokszor tűzálló lakkbevonattal. Egy toll vagy öngyújtó megalkotásához egy-két hónapra is szükség lehet.

Érdekességek és a márka teljes választéka: st-dupont.hu