Az Unicef gyerekjogi igazgatója az idei kiválóság

2012. november 19.

Az AmCham kiválósági díját Gyurkó Szilviának, az Unicef gyermekjogi igazgatójának ítélte a szakmai zsűri. Az elismerésre olyan 25 és 35 év közötti nőket jelölhettek, akik nem csak szakmájukban kiemelkedőek, hanem egész életútjuk inspiráló.

Az öt döntős az oklevélen kívül egy-egy névreszóló rekavago táskát vihetett haza, a győztesnek pedig egyedi cipőt készít a hazai dizájner. „Minden nő számos szerepet és cipőt visel. A sikeres fiatal nő pedig nem csak a szerepeivel, feladataival él együtt, hanem finom női beleérző képességgel, hatékonyan vezet és motivál például egy csapatot vagy egy céget” – mondta a zsűri elnöke, Dr. Jádi Németh Andrea. A díj tehát nem pusztán „karrier-díj”, hanem követésre méltó emberi értékek, magatartásformák, életvezetés komplex értékelése.

A győztes korábban az Országos Kriminológiai Intézetnél végzett jelentős kutatásokat, de civilként is segítette több szervezet munkáját. Az Unicef hazai arcaként és jogászaként jelenleg jó ügyekért lobbizik ahol és amikor csak teheti. Az döntősök közül többen aktívan tesznek a romák társadalmi beilleszkedéséért és az esélyegyenlőségért civil szervezetek, tudományos központok vezetőjeként, kutatójaként vagy éppen filmrendezőként.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara az idén adta át a harmadik Női Kiválósági Díjat olyan nőknek, akik szakmájukban és magánéletükben is sikeresek, és tudásukat fontos ügyek szolgálatába állították.

Szerző: Deme Zsófia

Kapcsolódó bejegyzéseink:

„Ideje, hogy a nők is bátrabbak és nyitottabbak legyenek”