Rukkarácsony – Könyvbe bújt szeretet

2012. november 23.

Az első magyar közösségi könyvcserélde, a Rukkola, júliusi indulása óta szinte tömegesen vonzza az olvasás szerelmeseit. A kezdeményezés ötletgazdái, Kovács Adrián, Cziczlavicz Péter és Kun Gabi, hittek abban, hogy még mindig szeretünk egy kényelmes fotelben megbújva olvasgatni.


A Rukkola közösség tagjai egymás közti cserélgetéssel juthatnak hozzá kedvenc könyveikhez a rendszerben lévő hatvanezer kötet közül. A trió vállalkozásának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt közel fél év alatt regisztrált tizenötezer könyvbarát várja már izgatottan az első Rukkarácsonyt, melyen egy gigantikus közösségi ajándékozás veszi kezdetét.

A november 19. és december 6. között tartó akcióban eddig ezerhatszázan dobták be nevüket és címüket a Rukkola virtuális kalapjába, ahonnan a rendszer kisorsolja majd azokat a párokat, akik egymásnak küldik ajándékba könyveiket.

Ezen kívül még további meglepetésekre is számíthatunk: nem csak a tagok ajándékozzák meg egymást, hanem a Rukkola is őket. A résztvevők között több olyan könyvcsomag is gazdára talál, amit a Rukkarácsonyhoz csatlakozó könyvkiadók és könyvesboltok ajánlottak fel. Sőt, nem csak könyveket, hanem egyedi, kézzel készült üvegékszereket is kisorsolnak az ajándékozáshoz csatlakozók
között.

További részletekről a rukkola.hu/karacsony oldalon tájékozódhatunk.