Sírva örültünk – Ők az idei Aranyanyuk

2012. december 02.

Rácz Zsuzsa, a Richter Aranyanyu díj egyik alapítója, minden évben elmondja a díjátadó elején: garantálja, hogy szem nem marad szárazon. Hát most több volt a sírás, mint bármikor.

A zsűri tagjai: Kriston Andrea, Dr. Gyarmati Andrea, Rácz Zsuzsa, Beke Zsuzsa, Dobó Kata, Nagy Tímea

A díjat idén is pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvosnő kategóriában osztották ki, és a zsűri által odaítélt díjak mellett a közönség is választhatott egy-egy kedvencet magának. Minden díjazott sokat tesz a munkáján kívül is a társadalomért, a nőkért, a gyerekekért és mindegyikük élettörténete megér egy külön díjat.

A Marie Claire kedvence idén Szemes Alexandra volt, a Sárvári Rendelőintézet sebészeti szakrendelésén dolgozó asszisztens, aki az egészségügyi szakdolgozó kategória osztott díját kapta meg. A 23 éves lány néhány hónappal ezelőtt elvesztette édesanyját, és azóta Szandra teljesen egyedül neveli négy éves kishúgát, emellett a munkahelyén is lelkiismeretesen helytáll. A díjat Dobó Kata színésznő adta át, és mondott volna beszédet, de nem jutott szóhoz a sírástól. Valljunk be – velünk együtt!

A díjazottak:

Pedagógus kategóriában a közönségdíjat az érdi Kovács Adrienn vehette át, a zsűri pedig Börcsök Klárának, a derecskei Bocskai István Általános Iskola gyermekvédelmi felelősének ítélte a díjat.

Orvosnő kategóriában a legtöbben Dr. Kenessey Andreára voksoltak, aki a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház kardiológiai osztályán dolgozik. A zsűri választása pedig Dr. Kelemen Edit neonatológus főorvosra esett.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Kovácsné Tóth Hajnalka lett, aki az Orosháza Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozik főnővérként. A zsűrinek talán ebben a kategóriában volt a legnehezebb dolga, ezért is döntött úgy, hogy megosztott díjat ad át. Az egyiket Szemes Alexandra, a Sárvári Rendelőintézet sebészeti szakrendelésén dolgozó asszisztens kapta. A másik díjat Dr. Palotásné Faragó Gabriella budapesti gyógytornásznak adták át.

A Nők Lapja Cafe különdíját Vigyikánné Horák Andrea, a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola történelem és földrajz szakos tanára vehette át.