Idén is elemzünk, értékelünk, elvégre egyetlen Golden Globe-gála sem végződhet kiadós Marie Claire-összegzés nélkül. Idén kevés meglepetés akadt, a felhozatal egységesen visszafogott volt – lássuk, ki mibe bújt a vörös szőnyegen.

Nehezen lehet fogást találni az idei Golden Globe „vörös szőnyeges” felhozatalában. Nehezen, mert nincsenek kirívó megoldások, extravagáns túlzások, igazán jellegzetes, divattörténeti maradandóságra ítélt lookok. A stylistok és ügyfeleik idén tényleg biztosra mentek, kicsit olyan, mint ha nem is fektettek volna bele annyi energiát, puskaporaik nagy tartalékait valószínűleg az Oscar-gálára tartogatják. Összehasonlítva a tavalyi képekkel, nem találunk annyi egyéniséget, annyi bátorságot jelző megoldást, de persze meg is fordíthatjuk a nézőpontot, hiszen ahogy a mondás is tartja, a kevesebb néha több. Hát lássuk akkor, hogy idén kik és miben tündököltek azon a bizonyos vörös kárpiton.

Egyértelműen tökéletes választás egy Alexander McQueenben megjelenni a Golden Globe-gálán. Kate Hudson és Nicole Kidman fekete, rátétes csodái kiragyogtak a tömegből. Harmonikus, letisztult, mégis egy-két csavarral izgalmassá tett estélyikről van szó… Több szót nem érdemelnek, maximum 10-ből 10 pontot.

Kate Hudson
Nicole Kidman

Lenyűgözött minket Naomi Watts bordó Zac Posen ruhája, csodálatosan harmonizál a színésznő színeivel.

Naomi Watts

Emily Blunt Michael Kors estélyije mind szabásában, mind pedig anyagválasztásában rendhagyó és pompás választás volt. Hasonlóan különleges Sienna Miller Erdem ruhája, bár a virágos applikációk talán kicsit kislányossá tették az összhatást.

Emily Blunt

Sienna Miller

Sellőkben idén sem volt hiány, bár sokkal kevesebben estek bele ebbe a csapdába: többek között Glenn Close, Amy Adams, Taylor Swift és Jessica Alba is. Nem mondjuk, hogy rossz döntés volt, de örülünk, hogy idén inkább már a visszafogott, az alakot lágyan követő ruhák ideje jött el.

Glenn Close – Zac Posen
Amy Adams – Marchesa
Taylor Swift – Donna Karan
Jessica Alba – Oscar de la Renta

Lábvillantás nélkül sem telhet el a bevonulás, ezúttal Eva Longoria és Rosie Huntington-Whiteley vonta magára a figyelmet, ki diszkrétebben, ki kevésbé. Sajnos itt kell említést tennünk Halle Berryről és csalódást keltő estélyiéről is: csodás combok ide, Atelier Versace oda, ezt a mintás valamit inkább egy exkluzív tengerparti koktélpartira kellett volna tartogatnia, nem a vörös szőnyegre.

Eva Longoria – Pucci
Rosie  Huntington-Whiteley – Saint Laurent  
Halle Berry

Nézzük a kevesebb több idei győzteseit: Julianne Moore sosem nyúl mellé, a rászabott Tom Fordban csodás látványt nyújtott. Claire Danes egyszerre volt sugárzóan fiatal és elegáns piros Versacéjában. Anne Hathaway és a Chanel találkozása: egy díj és az este egyik legragyogóbb csillagának megtisztelő státusza az eredmény!

Julianne Moore
Claire Danes
Anne Hathaway

Meglepő anyagválasztások: Salma Hayek, Jodie Foster vagy Jennifer Garner ruháiról nem tudunk egyértelmű igent vagy nemet mondani, nehéz eldönteni, hogy a kissé régies anyagoktól az összhatás öreges vagy sem…

Selma Hayek – Gucci
Jodie Foster – Giorgio Armani
Jennifer Garner – Vivienne Westwood Couture

Nézzünk néhány kritikus darabot, mielőtt visszakanyarodva megcsodálunk pár pompás összeállítást: Rachel Weisz hiába visel Louis Vuittont – a ruha kicsit úgy néz ki, mint ha otthon eszkábálták volna össze, egy kis feketéből és pár méter muszlinból… Marion Cotillard narancsos, estélyinek nem nevezhető Dior ruhája sem volt szerencsés választás; csodálatos ruha, szép szín, de nem elég elegáns egy Golden Globe-gálára. Jessica Chastain jégkék Calvin Kleinban – a szín tökéletes, de a szabás miatt bizonyos szögekből igen furcsa alakot láttat. Rosario Dawson és Kristen Bell: két gyönyörű nő két, nagyon előnytelen ruhában.

Rachel Weisz
Marion Cotillard
Jessica Chastain
Rosario Dawson
Kristen Bell – Jenny Packham

A bohém páros – mi mást is írhatnánk a Helena Bonham-Carter-Tim Burton házaspárról. Kicsit ziláltak, kicsit katyvaszos, de így szeretjük őket.

Helena – Dolce&Gabbana

A törtfehér – sokszor nem is annyira – ártatlan estélyik idén is túlsúlyban voltak: Megan Fox Dolce & Gabbanája és Jennifer Lopez csipkecsodája inkább a végzet asszonya kategóriába tartozik, Amanda Seyfried Givenchyja pedig visszafogottan elegáns.

Megan Fox
Jennifer Lopez – Zuhair Murad
Amanda Seyfried

Drámaibb nagyestélyiben az est egyik későbbi nyertese, Jennifer Lawrence; meglepő, kicsit porcelános hangulatban Lucy Liu; Zooey Deschanelben pedig idén sem kellett csalódnunk.

Jennifer Lawrence – Dior Haute Couture
Lucy Liu – Carolina Herrera
 Zooey Deschanel – Oscar de la Renta 

Az est két házigazdája, Tina Fey és Amy Poehler így érkeztek a gálára, de utána még számtalanszor ruhát, sőt inkább jelmezt váltottak.

Tina Fey – L’Wren Scott  és
Amy Poehler – Stella MccArtney

A nyerteseknek innen is gratulálunk, és alig várjuk már, hogy lássuk, mit söpör elénk Oscar szele…

(képforrás: www.huffingtonpost.com, www.styleite.com)

Kapcsolódó bejegyzés:

Golden Globe: a nők éve volt